Alvásparalízis élmények (beszélgetés)
:))
Nekem soha nem ment,igaz nem is gyakoroltam.:)
Nem tudom.Talán jobban el kellene olvasni a "tudományos szakirodalmat".
Bár tippem az volna.
Ugyanis amikor repülsz,lebegsz,vagy úszol a víz alatt, először ugyanazt a rémületet érzed,mint amikor lebénulsz,csak itt azt hiszed le fogsz zuhanni,vagy megfulladsz...és van jó pár másodperc,amíg rájössz,hogy tudsz repülni,úszni,lélegezni a víz alatt.
Én igen.
Sok mindenben segítettek már,sok mindent megértettek velem,megvilágosítottak bizonyos dolgokat,előre láttam dolgokat,szóval az álmok ha kellőképpen el tudja engedni magát az ember,akkor úgy érzem megnyitnak valamit, egy kaput a tudatalattinkba,és így létre jön egy kapcsolat egy másik világgal...egy ismeretlen világgal.
Én nem tudok,meditálni,sem alfába lemenni,sem semmi effélét,de úgy érzem,az álmaimba létre jön ez a fajta "állapot".
Tényleg az.
Én elég gyakorlott álmodó vagyok,nem is emlékszem olyan koromra,amikor ne álmodtam volna,szóval eljutottam idáig,amikor már tudom irányítani,és nincs bennem se félelem ,se pánik se semmi.
:))
"A tudatos álom elérése többféle módon lehetséges. Alvásparalízis
esetén lényegében arról van szó, hogy az alvó öntudatra ébred, miközben a REM szakaszra
jellemző testi bénultság rövid ideig továbbra is fennáll (vagy elalváskor úgy lép fel ez a
bénultság, hogy közben megmarad az öntudat). Rövid idő múlva vagy megszűnik a bénultság
(teljesen felébredünk) vagy hallucinációk (tulajdonképpen álomképek) jelennek meg és az
ember újra visszazuhan az alvásba. Ha valakinek többször is van alkalma átélni ezt az
állapotot, némi gyakorlással elérheti, hogy miközben az alvásparalízisből újra álomba merül,
egyúttal megtartsa tudatosságát is.
M"
:)))))Hát pont ezt próbáltam megfogalmazni!:)))
Azt hittem az az alvásparalízis,amikor bénultságot érez az ember,amikor nem tud a testével mit kezdeni,mert képtelen megmozdulni.
Én ezt érzem,de nem negatívnak élem meg,nem fuldoklom,nem szorítja semmi a mellkasomat,csak béna vagyok,viszont tudom irányítani hogy felébredjek,vagy tovább álmodjak,és néha az is megy ,hogy mit álmodjak,hol járjak.
Ez a mély álom szintjén nem mindig megy.
Rémisztő amiket írtok,én nem így szoktam megélni.
Én szeretem ezt az állapotot,mert ez az a szint,amikor legjobban tudom irányítani az álmaimat,amikor szinte teljes tudatomban vagyok,de még alszom.
Szerintem a hipnózis valami ilyesmi "állapot" lehet.
Nem volt egyszerű feladat, hazudnék ha azt mondanám könnyen ment, de egy idő után el is felejtettem az egészet, azóta nyugodtan alszom és tényleg nagy ritkán fordul elő.
Szóval hajrá :)
ó,ez igazán remek:)
nagyon gyakori az a helyzet,hogy vki nem tud megnyugodni,és eltenni a gondokat holnapra..ügyes vagy,és nagyon jó,ha így meg tudod oldani,és működik:)
ne is mondd:(
ha tudnám,nagyon okos lennék:)
egyébként igen,nagyon könnyen lehet,hogy azt is álmodtad.
Én ha álmomban úgy éreztem felébredtem(de nem) akkor járkálok a lakásban,és ott van,akinek ott kell lenni..csak bizonyos idő múlva vagy egy helyiség nem úgy van,mint a valóságban,vagy egy tárgy,v személy jelenik meg,ami nincs ott..és akkor jövök rá,hogy még mindig álmodom.
rémes..:((
szerencsére még nem tartok itt.
Nekem pont ilyen esetekben alakul ki ez az alvásparalízis.
Amikor nem sikerül "ugranom" a felébredésbe,vagy az álomba.
Hanem ott maradok a szobában,vagy ahol épp fekszem,és csak azt érzem,hiába ébredtem fel,nem tudok megmozdulni,bármennyire is szeretnék.
Amikor ez tudatosul akkor már tudom,hogy még nem vagyok ébren,és akkor vagy nagyon erősen koncentrálok,hogy kinyissam a szemem,vagy tudatosan elmerülök az álomba.
Igen:)))
Nem mindig sikerül elsőre:))
További ajánlott fórumok:
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Különös tapasztalások, élmények
- Szexuális Élmények! Kivel? Hol? Hogyan?
- Rossz élmények orvosokkal
- Pasik! Adjatok tippeket miként nyújthatok felejthetetlen élményeket a pasimnak az ágyban! És az ágyon kívül mi az ami jól ...
- Szellemek igenis léteznek? Alvásparalízis, vagy tényleg egy démon áll a dolog mögött?