Aluminiummentes dezodorok (beszélgetés)
Sziasztok! Nekem alapvetően mindegy, ki mit használ, azt viszont fontosnak tartom, hogy nem a bőr szabad, vagy nem szabad légzésétől alakul ki a melldaganat, hanem attól, hogy a hónaljunkat akadályozzuk a méregtelenítésben (izzadás!!), és ha a méreg kifele nem tud jönni, akkor befelé fordul, a lágy részeknél becsomósodik, daganat alakul ki. Amikor bio dezodort keresünk, ne azt várjuk el tőle, hogy izzadást gátoljon, hanem hogy a szagosodást okozó fertőzést, bacikat megölje!
almaecet ezt probald/ne budos egyentalan/es egeszseges.
a legjobb:bionsen kristálydarabos pumpás flakonba víz+szódabikarbóna+teafaolaj!Dúlnak bennem a hormonok(kisbabát várunk)tehát baromira izzadok, és ez lett a csodadeom!
Van belőle alu mentes? De jóó!
ez az új nivea nature tényleg jó, mi a jázmin illatút használjuk, egyetlen, de pici problémája, hogy csíp!
Több féle Alumíniumsó-mentes dezodort kipróbáltam már,az eredmény pedig az volt mintha nem használtam volna semmit..:)Csupán pénz kidobás volt..A biosen terméktől a bio-ig..Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés,h.vagy izzadt leszel?Vagy használsz,olyat ami tényleg hatékony,(de káros?! az alumíniumsó miatt,mert eltömíti a pólusokat)a drogériákban roskadozik a polc a jobbnál-jobb minőségűektől.Most a Nivea dobott a piacra,egy pure&natural action dezodort,amit szintén alumíniumsó-mentes,és engedi a bőrt szabadon lélegezni,tapasztalatom szerint,tényleg nagyon jó..Edzés,és még szoli után is,kiváló,és nem izzadsz..Csak ajánlani tudom..:))
Alverde zsályás (pumpás), vagy Dr. Hauschka zsályás (golyós). Mindkettő unisex.
Látom, régi a topik, de valaki tudna alumentes deót ajánlani férfinak? Mármint amit hajlandóak is használni az urak... Nem kristályosat, mert az alumíniumos szokott lenni. És nem kell, hogy ne izzadjon, csak legyen illatos. :)))
Akkor lehet, hogy te hívtad fel rá a figyelmem régebben, egy másik fórumban, azért néztem meg én is. És tényleg...
Na erről írtam én is, hogy megnéztem a sókristályos golyós dezodort, és ott virított rajta, hogy ALUMÍNIUM!
Megnézted azért milyen kristály az a kristály? Mert van úgy, hogy a kristálydeo tiszta alumíniumból van, pont abból, amit szeretnénk elkerülni... Engem már megszívattak vele egyszer, csak azért írom..
Én kb egy hónapja vettem egy un.kristálykövet vagy mit.. Be kell vizezni és mint egy siftet kell használni. A hatás 100%, és semmi káros anyag tartalma nincs. 3000 ft-ért vettem, de ahogy elnézem 1-2 évig bizti elég lesz. Nekem ez nagyon bevált.
Hűha, beleolvasgattam, kitartást és sok sikert a továbbiakhoz is!
:-)Itt nem szeretném közzétenni,de az adatlapomon vagy a naplómban leírtam.
Hű, köszönöm a sok hasznos infot!!!
Az mit jelent, hogy sajnos tapasztalatból beszélsz? Nem akarok indiszkrét lenni, nem kell elmondani, ha nem akarod!
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.
Nem csak arra kell figyelni,hogy mit tartalmaz,hanem arra is,hogy pumpás, kenős,vagy fújós.
A hajtógázos(fújós) dezodorok,a levegőbe kerülve károsítják az ózon réteget,ugyanúgy,mint a hajlakkok és egyéb vegyi anyagok,valamint be is lélegezzük őket. A kenős deók,eltömítik a hónaljmirigyeket, nem csak az izzadságot,hanem a méreg anyagokat sem engedik kiürülni. Ezálltal a felgyülemlett mérgező anyagok a mirigyekben tárolódnak és ugye nem kell tovább részleteznem ez mivel jár.
Sajnos tapasztalatból beszélek.
Ma már nem használok deót. Helyette kizárólag antibakteriális szappant,valamint csökkentettem a fűszer bevitelt is.Így a verejtékkel a méreg anyag is távozik,de nincs szaga.Inkább többször zuhanyozz,mint beteg legyél.
Csak kár, hogy van benne triclosan... Az Aloe-s deo-ban.
DM-es Alverde dezodorokban nincs alumínium, amúgy szinte mindegyikben van. Meg vannak még a drágább natúrkozmetikumok pl. Dr. Hauschka. Nekem az nem volt hatékony, büdi voltam tőle.
Azonal megnéztem nagyítóval.
Nincs egyikben sem:)
Én is aloe verás deot használok, még nem láttam mást, amibe ne lenne alu-só. (Az is igaz, hogy nem használtam túl sok márkát, ált. hűséges vagyok, de a régit lecseréltem, mert tartalmazott fémeket.)
DM-ben vettem, emlékeim szerint elég régi márka:)
Ugyanezen okból én CD golyós deot használok.
Engem is érdekelne. Amit leveszek a polcról, mindre rá van írva, hogy alumíniumot tartalmaz. Még a sódezodor is, amit itt többen ajánlottak. Az is érdekelne, hol lehet ilyen dezodorokat venni.
Sziasztok!
Nem tudom, ki figyeli és ki nem, hogy milyen dezodort használ... Arra gondolok, hogy például nekem az az első, hogy megnézem tartalmaz-e aluminium clorohydrate-ot a deo. Azért vagyok ilyen "elvont", mert tudtommal ha aluminiumot, azaz fémet kenek/fújok magamra, az nem igazán szerencsés, pláne a mellrák kialakulásáért is felelős (ha nem jól tudom, nyugodtan megcáfolhattok!), szóval szerintem ilyen szinten nem mindegy, hogy figyelünk-e ilyen apróságokra, hogy mit tartalmaz a dezodorunk.
Remélem hasznos fórumot indítok, ha bármi tapasztalatod van, kérlek írj bátran!
Én egy aloe termékes deo-t használok (nem akarok reklámozni semmit), de esetleg tudtok segíteni, hogy milyen aluminiummentes deo-k vannak még?
További ajánlott fórumok: