Altatás vs. gerinctáji érzéstelenítés (beszélgetés)
Ha nekem kellene választanom, én csakis az altatásra voksolnék. (A gerincemhez pedig egy ujjal se érjenek!) Persze, ez az én véleményem; a döntés a tiéd.
Mielöbbi gyógyulást kívánok neked!
Én is az altatást választanám.
Volt mindkettő, gerinctáji 2×. Mindkétszer rosszul lettem, nyugtatóztak, majd jött az 1 hetes iszonyatos fejfájás. Arról nem is beszélve, hogy 12 órát feküdni kellett.
Az altatásból meg csak felébredtem és ennyi....
nekem is volt mindkettő, de nekem a gerincközelivel csak negatív tapasztalatom volt.
2x térdműtét, abból 1x műtét közben egyik pillanatról a másikra kiment elkezdett kimenni az érzéstelenítő.... másodiknál rosszul lettem miután beadták, kábítottak ezmiatt majd 1 hétig tartó szörnyű fejgörcs+hányás következett... 3, térdműtétnél nem vállalták..
1. császárnál féloldalasan hatott, éreztem a bal oldalam mikor felvágtak, szerencsére elhitték
2. nál nem vállaltam, emiatt a műtőben 2 tolófájás között összevesztem az aneztessel, aki lehülyézett...
nem bánom az altatásokat, bár nagyon félek tőle, rossz tapasztalatom 1x volt az állkapocsműtétem után, ami a leghosszabb műtét is volt, kb 3 óra altatás után 1 napos hányinger következett...
+az, hogy miután ébredsz, egyből jön az iszonyú fájdalom...de inkább az altatás
:)
4altatásom és 7hátbabökésem volt eddig-probléma nélkül,ill.egyszer zavartan ébredtem,de azt a gyógyszert azóta nem kapom.
Remélem,azt mondja a doki,hogy nem cserélhető a vérhigitó gyógyszerem,akkor nincs kérdés..csak altatás.
Ha másfél éve ezt tudják,hogy cserélhető és rábólintanak,nincs min gondolkodnom,így csak motoszkál...
Ezt a műtétet kétszer spinálban,egyszer altatásban csinálták eddig.Most fogok egyenlíteni?
Nekem is volt mindkettő, nekem egyiktől sem volt semmi bajom. A fiamat kb. egy hete gerinctájban érzéstelenítették atroszkópos térdműtéthez. Neki annyi gondja akadt, hogy utána nem tudott pisilni, így katéterezték.
Ha neked sincs egyiktől sem semmi bajod, akkor tényleg mindegy melyiket választod. Válassz kedvedre.
pilussal teljesen egyetértek.
Volt nekem is mind2, tapasztalatból beszélek.
Egyiktől se félek(mindkettő többször volt már),most térdtükrözésem lesz.
1,5 éve volt egy térdtükrözésem,sajnos altatásban,aneszteziológus csak így vállalta.A mostani beavatkozáshoz természetesnek vettem,hogy altatnak,így készültem.Érdekel,mi van belül,doki mutatja és magyaráz is.Bedumáltam magamnak,hogy ugyan nem látom,de nem kell másnap reggelig feküdni,járókerettel és egylábazva a mellékhelyiségre is kimehetek.
Tegnap voltam vizsgálaton,megleptek,ha a szedett komolyabb vérhigítómat le lehet cserélni egy gyengébbre+hasszuri,akkor megcsinálják gerincközeliben.Amúgy mindkettőt "magas rizokójúnak" írjak.Hétfőn megyek neurológiára,hogy cserélhető-e gyógyszer,amennyiben igen,rám fogja bízni a doktornő.
Melyiket választanátok? 30perc "mozizásért" másnap reggelig fekvés,ágytál, vagy alvás,de 2-3 óra múlva viszonylagos szabadság...
További ajánlott fórumok:
- Epidurális érzéstelenítés fáj császármetszésnél?
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Gerinc érzéstelenítés hogy történik?
- Szülés epidurális érzéstelenítéssel
- Térdműtétnél mit választanál: altatás vagy gerinc érzéstelenítés?
- Altatás vagy gerinc melletti érzéstelenítő térdműtét esetén?