Almás puffancsok recept
Az Almás puffancsok hozzávalói:
- kb. 4-5 db közepes alma
- vaj
- kb 2,5 dl tej
- kb. 200 g liszt
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás (szétválasztva)
- 1 cs. vaníliás cukor
Szórni:
- fahéjas porcukor
Az Almás puffancsok elkészítési módja:
A hozzávalókat körülbelüli mennyiségben adtam meg, mert tetszőlegesen változtatható, attól függ, mennyi almából készíted. 1. Az elkészítés menete a következő: az almákat meghámozom, és apró kockákra vágom, majd a felforrósított vajon állandóan kevergetve átpirítom. 2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hideg tejbe annyi lisztet keverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom. Végül belekeverem az almakockákat is. 3. Forró olajba kanalazom, fordításnál kissé meglapogatom a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatokat kapjak. 4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. ápr. 5. 19:25
Az almás puffancsok elkészítési módja és hozzávalói.