Almás pite recept
Az Almás pite hozzávalói:A tésztához
50 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 db tojás
1 csomag szárított élesztő
1 dl tej
kis só
A töltelékhez
2 kg alma
5-6 dkg cukor (esetleg édesítő ha szükséges)
őrölt fahéj ízlés szerint
A tetejére
1 db tojás a kenéshez
2-3 evőkanál porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Az Almás pite elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, az őrölt fahéjat az almához keverjük, kicsit állni hagyjuk. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A hozzávalókat beletesszük. Jól össze dolgozzuk gép segítségével, ha szükséges adunk még tejet hozzá. Kicsit pihentetjük, a tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A levétől kicsit kifacsart almatölteléket elosztjuk rajta, majd rányújtjuk a másik lapot. Tojással megkenjük, több helyen villával megszurkáljuk, készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. szept. 8. 08:21
Az almás pite elkészítési módja és hozzávalói.