Almaleves recept
Az Almaleves hozzávalói:50dkg alma
10-15 dkg cukor
citromhéj
szegfűszeg
tejföl
liszt
so
Az Almaleves elkészítési módja:
az almákat kicsutkázzuk es cikkekre vagjuk.fajtajuktol es izuktol fuggoen kevesebb,vagy tobb cukorral feltesszuk foni a 1,5 liter vizben.vekonyan hamozott citromhejat,mokkaskanalnyi szegfuszeget,is teszunk bele.picit megsozzuk.nehany perc mulva fel pohar tejfolben simara keverunk 1 capott evokanal lisztet,felhigitjuk levessel,es allando keveres melett a fazekba ontjuk
melegen is hidegen is tálalhatjuk
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: suggi, 2007. jan. 29. 15:17
Az almaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.