Allergia vizsgálat... szerintetek kamu lehet? (beszélgetés)
És mit csinált veled a kineziológus? Mennyibe került?
És hogy hogy már ehetsz rendesen tejet? Bocsi, de nem vagyok jártas ebben a témában :D
Rajtam is van több helyen ekcéma, ilyenkor télen jön elő. Igazából a szteroidos kenőcstől múlik csak el, de mondta az orvos, hogy ne nagyon használjam, mert elvékonyítja a bőrt, és ronda lesz egy idő után. Ő a babafürdető krémet ajánlotta.
Az egyik folt az államon van, oda rendszeresen jó vastagon este felkenem a fürdető krémet (szárazon, és reggelre teljesen beszívja. Egyelőre így próbálom elkerülni a szteroidot.
a tiszta eredeti shea-vajat próbáltad?ismerősnek nagyon szörnyű állapotban volt a bőre,mintha le akarna az egész válni,legszívesebben letépte volna magáról ha tudja :S utána mondták neki,hogy a keleti környékén egy boltban 2 afrikai srác árul valami spéci keveréket,egyedül ők csinálják az országban.ezt kezdte el használni,mára már visszanőtt a haja stb,1-2 pici folton kívül semmi sincs rajta.
a fiamnak is ez az egyik fő tünete amúgy,de szerencsére szépen szinten lehet tartani,eddig 1x kellett szteroidos kenőcs
a klinikán nem biztos hoyg ezt mondják... a tapasztalatom az, hoyg az orvosok szart sem értenek az ekcémához sajnos.. én is huszonhat éves koromig szarakodtam ezzel, minden orvost megjártam már mire jött ez a megoldás, és nem orvos volt ez sem, hanem kineziológus... valamiért az orvostudomány nem hajlandó elfogadni ezt a tej-dolgot..
amúgy én is ilyen vagyok, hogy tej és tejtermék mániás... (ez sem véletlen amúgy, hog ypont mi ilyenek vagyunk, és nálunk vannak ezek a tünetek is)... amikor meghallottam, hoyg fél évig ennyire nem szabad semmit, azt hittem belehalok... de nekem tényleg az egész testemen volt, az már nem is érdekelt, hogy mennyire ronda, mert a viszketéstől már meg akartam őrülni... szóval nem volt más választásom, megcsináltam...
de ha belegondolsz, hogy utána megint lehet enni, inni, azért az tök jó! persze valószínűleg ha most is keveset ennék tejterméket, és innék tejet, akkor nem lenne semmi tünetem, de mivel visszaálltam a nagymennyiségre, így egy picit ki szokott jönni! de még a közelében sincs a réginek, és ez már totálisan elviselhető, nem is kenek rá semmi szteroidos vagy gyógyszeres cuccot! :)
egy héttől nem fog elmúlni sajnos.. egy kisgyereknél még lehet így tesztelni, de ha 30 éve issza a tejet, akko rez nem így működik... nekem az egész testemen volt.. fél éves kőkemény tejmentes (és tejtermékmentes, de anniyra, hoyg mindennek sz összetevőit is olvasgattam a csomagolásán, hogy van-e benne akár vaj) diétát tartottam... kb 5 hónap után látszott az eredmény..
de jó hír, hogy azóta sem jött annyira vissza, pedig mindent eszem iszom azóta!!! csak épphogy picit van...
Alkcema-t vagy Fucicortot próbáltad? Nekem ezek a váltak be. Háziorvos is felírhatja őket.
Nekem mindkét karomon válltól csuklóig, az egész nyakamon (elöl-hátul), a fülem mögött, a hátamon és a homlokomon is van :D
De kipróbálhatod, hogy mondjuk 1 hétig nem eszel semmilyen tejterméket (sajtot, tejfölt, joghurtot, kefirt se, semmit) és ha elmúlik akkor tényleg a tej a ludas. És mosogass gumikesztyűben, ill. tusfürdőből is inkább valami biot használj, mert az is hozzájárul a rosszabbodáshoz...
Kamu.
Nekem kihozott tej, tojás, vagy három gabona meg fene tudja még milyen allergiákat.
Amúgy kutya bajom. Semmire nem vagyok allergiás csak a rézre.
További ajánlott fórumok:
- Ételallergia vizsgálatra beutalót hol kérhetek?
- Ételallergia vizsgálatot hogyan végeznek 2 éves gyereknél és Bp-en hol?
- Allergia vizsgálat TB támogatással. Van valakinek tapasztalata?
- Házi- vagy szakorvostól kell beutalót kérni allergia vizsgálatra?
- Tudja valaki hogyan zajlik az allergiavizsgálat csecsemőknél, ill. Budapesten tudnátok ajánlani orvost, aki ezzel foglalkozik?
- Allergia vizsgálat elött(bőrteszt) abba kell hagyni az Arius szedését?