Alkoholt lehet fogyasztani alkalmanként, ha szednem kell vérnyomáscsökkentőt? (tudásbázis)
Én szoktam alkalmanként. Egy vbk hidegen, vagy egy pálinka, vagy egy pohár pezsi. Max.
Vidotint szedek.
Nagyon messze van az alkoholizmustol. Sokféle alkoholt ittam Coverex mellett és sokat abba hagytam, mert egy idő után nem kívántam
Egy jó sült után , nincs jobb a sok sörnél!
Azt írtam be, Coverex.
Ezt írják a "papírján", ami a dobozban is van:
"Figyelmeztetések és óvintézkedések
Ha a következők bármelyike érvényes Önre, kérje kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember tanácsát, mielőtt elkezdené a Coverex-AS filmtabletta szedését:
- aortaszűkületben (szívből induló fő artéria szűkülete), ún. szívizom megnagyobbodás (a szívizom egyfajta betegsége) vagy veseartéria szűkület esetén (a veséket vérrel ellátó verőér szűkülete),
- egyéb szívbetegségben szenved..."
Akikkel szedetik, az orvos vajon utánanézett, nincs-e szűkület, amiről esetleg a beteg sem tud?
Pacsi innen is!
Nem kell naponta innom, még fejben tudom tartani, hogy szeretem.
Frászt kapok a Coverex-től, érdemes elolvasni a papírját. Nekem is felírta a háziorvos, és bizony jelentkezett a gyengeség-érzés. (Ugyanakkor meg sem kérdezte, mi van a májammal, és nem végeznek koszorúér-vizsgálatot sem.)
Anyám, amikor ezt elkezdte szedni, akkortól lett hajlamos az egész napot is akár ágyban tölteni. Mondván, semmi sürgős dolga nincs.
És én is tapasztaltam ilyen "kényelmességet". Holott éppen az aktivitást kellett és kell erősíteni.
Ugyanazt szedem és bizony mondom neked fogyasztok alkoholt
2-3 sör naponta, esetleg egy-két korty wiszki
Az alkohol erősíti az ACE-gátló hatását.
Nem attól fogsz meghalni, hogy leesik a vérnyomásod, hanem amikor ennek következtében elájulsz, és szétloccsan a fejed a betonon. (Bocs, élénk a fantáziám.)
2 féle Coverexet is szedek, és nem innék rá alkoholt, bár én sosem szoktam. 😄
Nem úgy van az..
"Kubu, gyümölcsös,f*stos ital,egészséges tele k*okainnal." XDD
Még elénekelném, hogy, khmm:
Kubu,gyümölcsös rostos ital-egészséges tele vitaminnal 🎵🎼🎹🎸 nyányányá :D
Most már zárhatjuk.
Én mást szedek, de ha buli van, akkor iszok valamennyit.
Még sosem volt gondom.
Kisj
Azert minden nap nem csak holnap eskuvore megyunk es azrt valamit enis szeretnek inni se hot reszegnek lenni
Hatóanyagára keress rá: perindopril.
"A perindopril tabletta alkalmazásának ideje alatti alkoholfogyasztás szédülést és ájulás előtti érzést válthat ki."
Válthat: rosszul lehetsz, vagy nem.
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?
- A nők mértéktelenebbül fogyasztanak alkoholt?
- Szabad a fogamzás előtti időszakban alkoholt fogyasztani?
- Helex SR 0, 5 mg (nyugtató) és Anafranil 10 mg (antidepresszáns) rendszeres szedése mellett alkalmanként lehet alkoholt fogyasztani?
- Alkoholt lehet inni vérnyomáscsökkentőre?