Albérletbe kiadott lakás számlái más címre érkezéséhez mi kell? Lehet egyáltalán ilyet csinálni? (tudásbázis)
Nekem az egyik szomszédom fázott rá, de piszkosul.
Kiadta a házát egy szimpatikus fiatalembernek, aki fizetett mindent rendesen. Tiszta volt, már-már mániásan. Nem is volt vele semmi baj éveken keresztül. (Leszámítva az időnkénti csendháborítását, amiről másik, ilyen témájú fórumon írtam is.)
Aztán egy szép nap a tulaj felmondott, mert szüksége lett a házra. Békével meg is váltak egymástól. Már több, mit két éve lakott a házában, amikor jöttek a gázórát ellenőrizni, s valamit nem találtak rendben. Állítólag sérült volt a plomba. Hiába mondott bármit, hiába, hogy a szolgáltató nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy szabálytalan gázvételezés történt, csak a sérülést, (ami bárhogyan keletkezhetett, mondjuk a bérlő erőteljesebben takarított) kiszabtak 150 ezer bírságot. (Karácsony előtt.) A szomszédom hiába reklamált, annyit tudott elérni, hogy havi tízezres részletfizetési kedvezményt adtak neki.
Nem gondolom, hogy az óra átírása a bérlő nevére megoldás lenne. Egyrészt, mert ha jól tudom, nem is ingyenes (bár szolgáltatója válogathatja), másrészt egy találékony bérlő bármikor képes olyan helyzetet teremteni, hogy ne lehessen rajta behajtani a tartozást. És akkor kit vesznek elő? A tulajdonost,mert ő utolérhető a bérlő nem, mert ő már régen lelépett.
szia!
egyáltalán nem hülyeség!nyugodtan irj bele amit csak gondolsz..ha marad ott valami bútor stb. akkor jobb ha lefényképezitek csatoljátok a bérleti szerződéshez,ha van udvar akkor azt is ijátok bele h köteles rendben tartani,bármit szertne változtatni elötte köteles megbeszélni veled stb.ja és mindig irjatok elismervényt h odaadta a lakbért rezsi árát,én is albérlő vagyok,volt dolgom szemét föbérlővel...sajnos:-(
igazából az lenne a jó ha fölfognák az emberek bérleti dij ,rezsi aztán dőzi....ez az egész egy megelőlegezett bizalmon alapul szerintem...
És miket írtatok bele ti? Én ilyenekre gondoltam:
Mik vannak a lakásban, milyen állapotban, ha elromlik valami jelzik, a javíttatást ők állják.
Nem fizetés esetén egy hónap áll rendelkezésre a tartozás fizetésére, ha nem fizetnek, menniük kell.
Nem hülyeségek? Még mit kellene bele írni?
Azt irsz bele amit akarsz. Mi 2 oldalasra csináltuk. Benne volt minden. Még talán az is hogy hány szál fű van az udvaron. :-)))
Bármit bele foglalhatsz, amit csak gondolsz.
Sziasztok!
Mi albérletbe lakunk a hivaltalos bérleti szerzödés védi a bérőlt és a tulajt is!diktálós minden amit fogy. azt fizetem 10.én a bérleti dijal megkapja a csekkeket is persze másolat marad nálam az a tiszta.KOREKTeK VAGYUNK MIND KeTTEN IGY A JÓ BÉKÉS a helyzet.ám ha kiadod a lakást azért illik úgy menni megnézni hogy áll a porta hogy a bérlő is otthon van szerintem igy fer.Mi pont azért öltöztünk ki a másik albiból mert a föbérlö bejárkált +turkált.És ha elött nem kötözünk áthúz 40e gáz túlfiz.Egy jó tanács!4ha kikölt. a lakó együtt bemenni a szolg. és rendezni a számlákat mi s igy tettük itt bukott ki a gáz számlás téma!1 hónap felmond.idö mind 2 fél részéröl...
Nem akarlak untatni, de én is azt gondoltam hogy akinek kiadtuk a házat, az tök aranyos család. A gyerekek jól kijöttek, mert osztálytársak voltak. Addig hetente hivtak telefonon, eljött a kisfiú, és lement hozzájuk az én fiam is. Két évig laktak a házunkban, és elmentek úgy hogy közel 100 ezer tartozást hagytak maguk után.
Pegig mondom, ismertük őket már több éve, és mégis átcsesztek.
Én már lassan a saját testvéremben sem bizok meg ilyen téren.
Én megegyszer azt tanácsolom légy nagyon elővigyázatos.
köszönöm ismét a segítségeket.
Nem félek, hogy átvernek, hisz egy anya(80 körüli) a fiával költözne, akik most egy garázsban laknak 25/hó-ért(!). Mi 28-ért adjuk nekik a 30 nm-es lakásunkat.
Bár nem biztos, hogy érdekelnek a részletek. :D
Hihetetlen hogy milyen az ember... Nekik itt lakni olyan lesz, mintha palotában laknának.... :)
Olyan lehetőségről nem tudtok, hogy online lehet-e fizetni a közüzemi számlákat?
Nagyon vigyázz az albérlettel,
A napokban nem tudom láttad-e a tv-ben hogy ha nem fizet a bérlő nem tudsz vele mit csinálni, mert jogai vannak.
Csak hivatalos szerződéssel add ki a lakást, mert különben nagy bajba kerülhetsz.
Én hasonló helyzetben vagyok. Már két hónapja sikerült megszabadulni a bérlőtől, de még mindig tartozik a számlákkal.
Szóval nagyon nagyon figyelj oda, és jelents be az apeh-nál. 16 százalékot kell fizetni a bérlet dijból, de annyival kérj többet a lakótól.
Csak hivatalosan csináld, mert nagyon rá lehet fázni erre az albérletes dologra.
De legyen szerencséd, és legyenek jó lakóid
Így kell csinálni. A szolgáltatóhoz bemenni, a fogyasztási helytől eltérő számlázási címet kell megadni, befizetni a fogyasztást, s bevasalni a bérlőn, így nem érheti meglepetés a bérbeadót.
(Mert a "kedves" bérlők szeretnek megfeledkezni a díjak fizetéséről.)
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?