Albérlet gondok, segítsetek! (beszélgetés)
Ebben az estben még rosszhiszemű is a bérbeadó.
Szerintem sem baj, hogy ügyvéd. És? Ki nem tojja le? Annál szégyenteljesebb, hogy más kárán akart pénzhez jutni. Menjen csak az az ügyvédi felszólítás neki.
Ha más nem, álljon oda ő és kezdjen valamit az ablakkal.
Én sem irigyellek. Akkor most elköltöztök? Évekbe telhet míg a bíróság ítéletet hoz. Addig az ő zsebében a pénz.
Akkor csak hajlandó lenne a javítást elvégezni, csak a szakemberhiány miatt nem?
Az tény, hogy a kezdő kérdésed olyan, mint "Józsi bácsi nyög az ágyban, mi baja?" :)
Mert ugye ha határozott időre irtátok alá, akkor azt csak nagyon nyomós indokkal lehet felmondani
Az hogy ez nyomós indok-e, vita tárgyát képezheti köztetek
Lyuk a szomszédhoz a falon?
ezek együttesen szerintem elég indok a szerződés felbontásához
Mire egy bírósági jogerős itélet megszületne, szerintem a szerződésetek is lejárna
Javasoltam az ügyvédet, lényegtelen hogy ő is ügyvéd. Nyomatékosabb a felszólitás a javításra, akár ti végzitek el számlára
Szó nélkül ilyet nem szabad tenne
Volt aki kétségbe vonta, hogy miért nektek kellene ügyvéd
Mert a kaució az ő zsebében van...
Az hogy adózik vagy nem, lényegetlen
Ha ezzel kezdenél vagdalkozni, három hónap mulva bevallja a NAV felé és annyi
Nem irigyellek a helyzet miatt.
Sokan irjatok, hogy megcsinaltatnatok az ablakot.
Azert ha tulajdonosok lennetek, megneznem, mennyire orulnetek, ha a berlo a sajat szakallara mondjuk kicsereltetne az ablakot es vinne nektek a szamlat...
Megmondom őszintén, hogy én se szeretnék ilyen sunyi inkorrekt emberrel tovább szerződésben lenni, neki kellett a legjobban tudni, hogy milyen állapotban vannak a nyílászárók, mégsem csináltatta meg a kiadás előtt, de nem is szólt róla, hogy az ott ugyan problémás, de igyekszik megcsináltatni.
Kérném sürgősen vissza a kauciót és ne is lássam többet. Aki ilyen módon inkorrekt, az más esetben is az lesz.
Ha a nyitó hozzászólásra szántál volna ennyi időt, akkor ezt a bejegyzést be sem kellett volna írnod. Segítséget kérsz, de nem adsz normális információt.
Godolom, nem tartottak fegyvert a fejedhez, hogy írd alá, ha a szerződés egyoldalú. Ha csak ez a baj - gondolom igen, ha ezt a lakást választottátok - miért nem opció, hogy megkéred, hogy javíttassa meg az ablakot?
Ezek szerint már a kauciót szeretnéd visszakapni és nem ott lakni a továbbiakban.
" aláíratnak vele egy többoldalas szerződést"
A szerződés tanulmányozására nem volt elég időd, mielőtt aláírtad?
Nekem már a "több oldal" szemet szúrt volna, és még az utolsó egérlyukba is benézve vettem volna csak át a lakást.
Bocs, le kell írnom, mert az az érzésem, hogy időközben találtál egy jobb lakásmegoldást, és most egy indokot keresel ahhoz, hogy felmondhasd a szerződést úgy, hogy a kauciót is visszakapd.
Közjegyzős szerződés?
Adóznak?
Itt nem szögbeverésről van szó.
Jelezte a tulajdonosnak a problémát, aki nem sok hajlandóságot mutat annak megszüntetésére.
A lakás használatát nagymértékben befolyásolja.
Készültek fotók mikor átvettétek a lakást?
Igen, olvastam, hogy akkor még nem lehetett észlelni, hogy lógnának a nyílászárók.
Azt javaslom fotózzátok és írásban kérjétek, hogy javíttassa vagy ha nem intézkedik, akkor saját költségen számlára ti javíttatjátok, és annyival kevesebb lakbért fizettek majd.
Biztosan ugrani fog, ha a bevételének csökkenése szóba kerül.
Az ilyen "ingatlanbefektetőkkel" nem kell kesztyűs kézzel bánni!
Azt hittem a kontextus ismeretében nem kell részletesebbem de tessék, hátha így érthetőbb lesz:
Bérelsz egy lakást, beköltözöl, majd egy hónap múlva kezdődik az építkezés, aminek valószínűleg nincs nyoma, amikor nézegeted a lakást, a környéken lakók - így a tulajdonos is nyilván - viszont jó előre tudják, hogy mi fog történni.
Összefoglalva: ha a tulajdonos annak tudatában, hogy ott zaj lesz és por, kiadja a lakást anélkül, hogy errő a bérlőt tájékoztatná, akkor a szerződés támadható.
Szerintem írásban kérheted, hogy a többlet fűtést, illetve a javítási költséget "lelakjátok", azaz annak erejéig csökken pár hónapon át az albérlet.
Én ezt rosszhiszeműségnek értékelném, de nem tudom, nem védik-e ki azzal, hogy miért nem ellenőriztétek a nyílászárók állapotát.
Őrület, mi mindenre kell gondolni. Talán listával kell menni albérlet-nézőbe.
De ez nem rejtett hiba:)
Azt amikor odamegy a környékre látja, hogy építkezés folyik és arról a tulaj nem is tehet:)
Menjen másik utcába, szerintem ez nem jó példa, de valóban nem lehet kellemes ott bérelni abban az időszakban.
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Csótány az albérletben
- A párom kirakta anyámat az albérletünkből
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?