Albániai nyaralás: menni vagy nem menni? (beszélgetés)
5. Katuska1982 (válaszként erre: 1. - Bujuli)
2018. aug. 30. 13:01
Tavaly augusztusban mi pontosan így indultunk le a Jón-tengerhez, hogy nem volt foglalt szállásunk. Szuper vaol, bár egy idő után engem fárasztott, hogy mindig máshol kell aludni és szállással bajlódni. Ezért Queparo-ban négy éjjelt töltöttünk, hogy lenyugodjak. Életem legkalandosabb nyaralása volt, nem volt semmi betervezve, csak egy útikönyvem volt, azzal mentünk -nagyjából tudtunk városokat, kikötőket, amiket meg akartunk nézni. Előtte már egy hónapig böngésztem a neten az albán fürdővárosokat, beszélgettem albánokkal és olyan magyarokkal,akik már bejárták. Mindenféle tanácsot kaptam. Végül egy navigátor nagy segítségünkre voot, mikor elindultunk a szerb határ felé, anélkül sokkal nehezebb lett volna -így is eltévedtünk egyszer, máskor meg majd' elvesztettük a kocsit, de végül csak a mi hibánk volt, hogy nem jegyeztük meg, hova parkoltuk (ez pont Saranda volt.) Szóval, soha nem felejtem el ezt a nyaralást! Kell hozzá lazaság, bátorság -nem azoknak való, akik az ipari turizmushoz szoktak!
Köszi, Mion! Mondjuk, biztonságosabbnak érzem, ha pénzt váltok be. Az árak amúgy milyenek az éttermekben? Ilyen, hogy napi menü vagy hasonló létezik?
3. Mion
2017. jún. 24. 09:04
Én idén jártam ott terepbejáráson (utazási irodában dolgozom). Azért Albániához én még ajánlanám az előre foglalást, még nincsen egy görög vagy horvát szinten a rendszer.
Legalábbis első alkalommal mindenképpen.
Leket nem kell váltani, kisebb címletű euro elég, bárhol lehet vele fizetni (lekben kapsz vissza). Enni-inni lehet mindent, kivéve a csapvizet. Közbiztonság olyan, mint itthon kb.
Nekem tetszett! :)
2. 1c2bf7d42c
2017. jún. 24. 06:06
Igen jokat hallottam altalanossagban rola.
Meg nem jutottam el ide, de szerepel a bakancslistan. Altalaban azt emlitettek nagy elonynek, hogy nincs hatalmas tomeg.
1. bujuli
2017. jún. 23. 21:15
Sziasztok, már pár éve kinéztük az albán tengerpartot, de még nem jutottunk el. Idén megpróbálnánk. Mindenképpen a Ión tengerpart érdekel.Eddig a legtöbb esetben nem foglaltunk előre. Akár Görögo-ban, Montenegróban, többször is jobban jártunk, mint amikor foglaltunk. Van valaki, aki úgy indult el Saranda vagy környékére, hogy nem foglalt előre? Minden érdekel, ami ezzel a környékkel kapcsolatos: szálláshelyek, tisztaság, a tenger, a part állapota, éttermek, árak, stb. Köszi, akik válaszoltok!
További ajánlott fórumok:
- Végre itt a nyár! Nyaralás, szállásfoglalás belföldön vagy külföldön?
- Legyen már nyár avagy unjuk együtt a hideget. Osszuk meg a nyaralási terveket, elevenítsük föl a szép pillanatokat!
- Egyiptomi nyaralás avagy hogyan olvadt el a férjem, mint kenyéren a vaj?
- Kezd elmenni a kedvem a nyaralástól...
- Olasz nyaralás - Lignano, Bibione, Jesolo vagy Rimini?
- Hova érdemes elmenni a látnivalók szempontjából a Poreci nyaralásunk során?