Alapozó vagy púder? (beszélgetés)
Hát én legjobban a cc krémeket szeretem :)
De az alapozó ha 2 között vacilálsz.
Én csak alapozót használok, a púder nekem eltömíti a pórusokat, nem szeretem nagyon.
Alapozóból is csak leheletnyit kenek fel.:)
Nem, a világért se kenném az arcomra. :) Mivel azonban az én problémám az endokrinzavarom miatt van, a metformin nem a tüneteket, hanem a valódi okot orvosolná, vagyis a hormonzavart.
Nehogy azt hidd, hogy zsíros, cukros dolgokkal tömöm magamat. Csak nagyon ritkán eszem ilyen ételeket. Kamillás lemosással eddig nem sokat értem el, viszont utána jó illata lett az arcomnak. :D Eddig talán az arctisztító hab jött be a legjobban, kevésbé zsíros tőle a bőröm.
Persze, hogy mosok kezet! Férjem szerint ez valami betegség nálam, mert gyakran mosom a kezeimet. Lehet, hogy pszichés, sőt biztos is. Odaképzelem a koszt, holott nincs is. Na mindegy, ez már más téma.
Amúgy köszi a segítséget, lehet kipróbálom újra a szivacsot és ezúttal több türelemmel leszek iránta (eddig nagyon utáltam, hogy magába szívja az alapozót és nem a bőrömön oszlatja el).
A metformin az diabetikum, nehogy már azt akard szedni az arcodra:)
Miért gyógyszerrel akarod megoldani? Egészségesebb, zsírszegényebb táplálkozás, kevesebb cukor, kamillás lemosás....
Mindig mosol kezet alapozó kenés előtt? Egyébként szerintem jobban járnál ha áttérnél a szivacsos megoldásra.
Az igazi megoldás a metformin lenne, de azt nem írnak "csak úgy" fel. Max, ha újabb gyereket akarnék. Addig meg marad a Differin, a Dalacin T meg a púderezés.
Amúgy szivacsot nem használok, kézzel viszem fel az alapozót.
Sziasztok!
Már ha megnyitott ez a topic akkor kérdeznék.Én is úgy szeretem,hogy alapozó és púder,illetve ha szükség van rá,egy kis korrektor.Kissé érzékeny normál bőröm van egy picit vízhiányos.Pár hete azonban kis kiütéseim lettek,és viszketett az arcom.A púderre tippelek.Szerintetek lehet attól?Avonos-rossz?
Ha ennyire zsíros a bőröd, elsőnek a megoldást kellene megtalálni, nem elfedni a pattanásokat. Belsőleg a sörélesztő tabletta, külsőleg az esténkénti kamillás lemosás segíthet.
A szivacs, amivel az alapozót felviszed, tele lehet baktériummal, azt sem ártana lecserélni (rendszeres, gyakori időközönként)
Alapozó, majd sminkelés végén fixálónak púder.
De ha nedves szivaccsal viszed fel a porpúdert, az is alapozóvá "válik".
További ajánlott fórumok:
- Jó alapozó/púder zsíros bőrre ami nem csak 1-2 óráig jó, tudna valaki ilyet?
- Artdeco szemhélypúder alapozó
- Alapozó vagy BB krém? Melyiket használod, szereted, ajánlod?
- Replika chanel, ysl, dior alapozók, púder, rúzs...
- Milyen hatásos kozmetikumot használjak, pigment vagy napfolt eltüntetésére? Nem alapozókrémre gondolok.
- A Max Factor vagy Loreal ásványi alapozó a jobb?