Alapozó száraz bőrre (beszélgetés)
Direkt száraz bőrre való alapozót kell venned. Ha erősebb fedésűt veszel akkor hozzákeverhetsz egy kicsit a hidratálódból és úgy használhatod így még inkább meg tudod akadályozni azt, hogy a száraz részeket kiemelje az alapozó.
Fontos, hogy jó legyen a hidratálód (én használnék hialuron szérumot a krémezés előtt) és hogy belülről is kellőképp hidratáld magad napi minimum 2 liter tiszta folyadékkal.
Pluszba még segíthet ha radírozol, pl kristálycukor+olívaolaj keverékével, az olaj megakadályozza azt hogy a bőröd tovább száradjon.
Elég száraz/vízhiányos bőröm van, és amikor felkenek egy alapozót vagy BB krémet az arcomra (természetesen hidratálókrém felé), egy idő után furán "felhámlik", vagyis olyan csomóssá válik.
Ez a bőrtípusom miatt van, vagy a rosszul választott termékek miatt? Valamint azt is észreveszem, hogy nem fednek olyan szépen rajtam, mint mondjuk egy zsírosabb bőrű lányon.
Mit tudnék csinálni?
További ajánlott fórumok:
- Jó alapozó/púder zsíros bőrre ami nem csak 1-2 óráig jó, tudna valaki ilyet?
- Jó alapozót keresek világos, sápadt száraz bőrömre.Sok folyékonyt használtam már de egyik sem jó:-( Mind foltos.Tudtok 1 jót ajánlani?
- Milyen alapozót használhatnék problémás bőrre?
- Hófehér bőrre milyen alapozót használtok és milyen korrketort, iletve kőpúdert?
- Nagyon száraz, vízhiányos a bőröm. Milyen alapozót ajánlatok rá?
- Jó alapozó érzékeny bőrre