Alacsony szénhidrátdiéta esetén mivel válthatom ki a krumplit és a rizst? (tudásbázis)
Láttam én is azt a riportot, nekem azért olyan mint a cirkuszi artisták, olyan életvitel jött le.Nem cserélnék velük.
Az hogy rizst esznek legtöbbször....és semmi bajuk.,. szerintem a genetikával magyarázható (bőrszín).Nálunk sem mindenkinek nem ajánlott a fogyasztása.
A mai barnarizsem jól sikerült.Ízlett,javított rajta a tegnapi bőröscsászár pörzsanyaga.
Rizs helyett quinoát ennék (alacsony CH és magas fehérjetartalom miatt)
Krumpli helyett karfiolt, zöldbabot.
Ezeket sokféleképpen el lehet készíteni, fűszerezni. Csak a képzelet szab határt.
Nahát az jó.
A napokban láttam egy riportot egy Indonéziába kiköltözött magyar családdal. Azt mondták, az indonézek minden étkezésre rizst esznek, valamilyen zöldséggel keverve.
A kesz termekeknel arra erdemes figyelni, hogy izesitett-e, es ha igen, mivel. Itt, Angliaban a sima csirkemell is soval es cukorral kerul fagyasztasra sokszor (amit otthon korabban nem lattam).
De amugy a fagyasztott keverekek jo alternativak lehetnek foleg egy szemelyre, amikor egy egesz zoldseget nem hasznalnad fel egy fozesre.
Nem kell annyira komolyan venni. Eheted, csak akkor próbálj meg kevesebbet szedni, mondjuk felezni az adagot.
Nem ettől fogsz hízni, hanem a lisztesebb, cukrosabb ételektől.
Ezekben inkább keményítő van.
Ezek szerint mi nem vagyunk normál emberek, mert nálunk kb. 30g egy adag.
A karfiolból pürét, lereszelve un. karfiol rizset lehet csinálni, de zöldborsóból is nagyon finom a püré. Én ezeket a púréket egy kevés tejföllel vagy görög joghurttal szoktam kikeverni. A sült karalábé és retek is ízletes köret.
Próbáld meg krumplipüré helyett a zellerpürét, kis tejszínnel nagyon finom. Sült krumpli helyett sült cukkini, vagy sárgarépa, de a sült cékla is nagyon jó. Rizs helyett pedig a karfiolt robottal apróra, rizsszerűre
vágatom és megpárolom. Ez tojással összekeverve, ízesítve, pizzaalapnak is megfelel.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Sós, alacsony szénhidráttartalmú ételek receptjei
- Alacsony szénhidrát magas kalória
- Alacsony szénhidráttartalmú ételek
- Tudnátok olyan gabonaszeletet ajánlani, ami édesítőszerrel készül vagy legalább alacsony a szénhidráttartalma?