Alacsony lett az AFP-m, volt már valaki hasonló helyzetben? (tudásbázis)
Tanácsot kérnék. Barátnőm lassan 30 hetes terhes, az AFP eredményük túl alacsony lett, így felmentek genetikai UH-ra Győrbe, ahol azt mondták, minden rendben. A védőnője meg azt mondta erre, hogy nagy a különbség a 2 lelet között, és biztos, hogy Győr téved, készüljenek fel egy beteg gyerekre. Vannak szakemberek akikkel meg tudják beszélni, hogy hogyan kell gondoskodni egy beteg gyerekről.
Szerintetek hogy lehet ilyen egy védőnő?? Bestresszel egy várandós kismamát?? Hogyan nyugtassam meg a barátnőmet? Ha elmenne 4D UH-ra, ott meg tudnák nyugtatni? Légyszí írjatok, mert lassan sírok én is :( Úgy sajnálom őket és biztos vagyok benne, hogy semmi baja a kisbabájuknak!
Sajnos 2x...
Először férfi csinálta, át is szúrt egy hajszáleret, lett egy szép nagy tenyérnyi kék folt a hasamon.:( A vezetéknevére nem emlékszem, Péter volt a keresztneve, nagyon rendes doki volt. Ezt a beavatkozást meg sem éreztem. Másodszorra egy nő csinálta, ez már kellemetlenebb volt, nem emlékszem a nevére (a lányom már 19 hónapos, nem most volt) de a genetikán közölték, hogy szükséges a második és ezzel lezárták a témát, mielőtt mondhattam volna valamit. Ráadásul az uh-gal is jól megijesztgettek, olyan jegyeket soroltak fel, amik a Down-szindrómát jellemzik.
De "kedves"...melyik dokinő volt nem tudod?
Akkor Neked 2-szer csinálták meg? Nekem egyszer is elég volt:(
Igen és nagyon kellemetlen volt. Csak második szúrásra tudták levenni.
De végül is természetesen kiderült semmi baj. Ja..és közölték, hogy nem sikerült annyi magzatvizet nyerni amennyit szerettek volna, csak 98%, hogy minden oké. De ha gondolom újra megcsinálják..Mondtam: köszönöm, nem.
A második lányomnál nekem sem stimmelt, a genetikán jól meg is ijesztettek 2%-ra becsülték a rendellenességet. A dokim éppen szabin volt, el sem tudtam érni. Debrecenbe küldtek magzatvízvizsgálatra a 21. héten (a 20. hétig kellene elvégezni elméletileg) persze mindenféle papírt aláírattak velem, hogy enyém a felelősség. A kromoszómatenyésztés nem sikerült, a 26.héten ismételtünk. Nagyon féltem, hogy baja lesz a babámnak (halvaszületés, koraszületés, vetélés )és 100%-os eredményt ott sem tudtak adni.
A vizsgálatok előtt több uh-t csináltak, az is elvette a kedvem, mert állítólag elődomborodó volt a hasa, szűk a mellkasa, nem látszottak a fülei...utólag pedig nem is tudom, miért aggódtam, az addigi uh-kon minden rendben volt és a nőgyógyászom az ország 3 legjobb uh-sa között van, biztosan szól, ha észrevesz valamit.
Maga a vizsgálat nem fájdalmas, inkább picit kellemetlen. A baba az ultrahang miatt biztonságban van, őt nem szúrhatják meg, de a többi kockázati tényezőt már írtam.
Sokat gondolkodtam, mi lett volna, ha tényleg beigazolódik a rendellenesség gyanúja...megtartottam volna akkor is...
sziasztok!
Ne izgulj,nekem mind a két gyereknél alacsony volt nagyon,mégis egészséges.Még Pestre is kellett mennem genetikára,ott meg azt mondták minden ok.Nekem sem volt egy szer sem magzatvíz vétel,ha nem muszáj ne enged.
Menj el egy 4D-s UH-ra, ott minden jobban látszik.
Lehet, hogy nem időben vették le és ezért van az eltérés. Ne aggódj!!!!!!!
Egy ismerősömnek meg magasabb volt 1. baba 30 felett jár és nagyon megvolt ijedve, hogy vlami nem oké. De aztán kiderült, hogy 3 nappal később vették le és így már fals eredményt mutat:( A baba most 24-25. hetes pocaklakó és minden rendben!!!
Sziasztok!
Állapotos vsgyok, a második gyerkemet várom és a vérvételen alacsony lett az afp, az ultrahang vizsgálatokon eddig minden rendben van. Arra szeretném kérni, aki már járt ebben a cipőben írjon, hogyan döntött. Előre is köszönöm.
Szia!
Én is voltam az Istenhegyi géndiagnosztikán.
MA tudom meg az eredményt,nagyon nagyon be vagyok sózva,remélem minden rendben lesz.
Mennyire volt alacsony Neked az afp?
Szia!
Nekem is alacsony volt, a Schöpf Méreiben csinálták.
Én végül nem mentem el a magzatvíz vételre, mert az Istenhegyi géndiagnosztikán megcsináltattam a 4es tesztet, amiből az derült ki, hogy minden ok!
(28ezer Ft volt)
Amúgy, ha mindenképpen venni akarnak, akkor inkább a coryonbiopsziára menj, mert ott nem a magzatvízet veszik le, ezért nem szúrják át a magzatburkot, így nem sérül a baba és elvetélni sem fogsz, hanem a méhlepényből vesznek mintát, ami neked egy kicsit kellemetlen (1nap kórház + kis altatás) de ugyanúgy 100%os eredményt ad.
További ajánlott fórumok:
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Mi van a férjemmel? Van/volt valaki hasonló helyzetben?
- Más is van hasonló helyzetben? Szerető kontra házastárs?
- Nem fogad el a párom családja. Volt valaki hasonló helyzetben?
- A férfi akit szeretek van gyereke, ki van, él stb hasonló helyzetben?
- Agranulocitozis vagy alacsony granulocita szám gyermekkorban. Van valakinek tapasztalata ilyen helyzetben?