Akinek a munkanélküli lejárt, utána kap még valami támogatást? (tudásbázis)
Szia!
Én közgazdasági szakközépiskolába jártam, két szakirányú végzettségem is van, de legutóbb dajkaként dolgoztam. Ezt ajánlották, és örültem, jobbat nem tudtam. Most én is 28.500-t kapok, de van kiegészítő jövedelmem. Egyedül élek.
Igazán nincs mit.Páromnak ma járt le a munkanélkülije,neki szeprember30-al szünt meg a munkaviszonya,de szeptember 1töl visszaveszik,igy ö is segélyt fog kérni,bár nem hivatalosan alkalmi munkája van,csak ö meg pont azt nem akarja,hogy elmenni rendesen dolgozni,mert akkor augusztusban felkéne mondjon.neki addig kell valahogy kihuznia.
barátnődet pedig nem értem mire vár.
Köszi Neked is.
Igen, ha a munkanélkülit 9 hónapig kapja, akkor amikor lejár, akkor még fennáll az, hogy az elmúlt egy évben volt legalább 30 nap munkaviszonya.
Tehát gondolom, kapja a 28.500-at utána egy évig, és akkor kell elmennie 30 napra melózni, hogy újra kapja.
Hát, én is csodálkozom azon, hogy ennyi elég neki:(
(Biztosra veszem, hogy segélyen fog élni 60 éves koráig, és ez döbbenet, amikor mások meg igyekeznek, törekednek.)
Ez a rendelkezésre állási támogatás már nincs,illetve átalakult,bérpótló juttatássá,összege ugyanannyi.
Csak akkor jár,ha az elmúlt évben van 30 nap munkaviszonya.de gondolom van,ha munkanélkülin van.
Az egész eddigi élete a tökilökizésről szólt. Van rendes szakmája, érettségije, technikuma, van egy félig elvégzett főiskolája.
Most szándékozik összeköltözni a srácával, a lakás nagy része a lány nevén van. A fiú 400 nettót keres.
Én sem értem az ilyen nőt.
Nem engem érint szerencsére, csak érdekel.
A rokonságban van egy lány, 30 éves, és egész jól begubbasztott, májusban jár le a munkanélkülije, de úgy áll a munkához, hogy más is hozzáférjen.
Valami 28.500 Ft-ról beszél. Szerintetek kapni fog?
(Ő tipikusan az, aki elmenne a munka temetésére, nem bántani akarom, csak érdekel a dolog.)
További ajánlott fórumok:
- 14 évet dolgoztam, Dec 31-én megszűnt a mhelyem, most munkanélkülin vagyok, Dec.születik a babánk, milyen támogatásra számíthatok?
- Mi van ha lejár a munkanélküli támogatás?
- Ha kicsivel többet mint fél évet dolgozol, jár még a fél év munkanélküli támogatás?
- Ha munkanélküli vagyok, álláskeresési támogatást kapok, fizetnem kell-e az orvosi ellátásért, ha megbetegszem, vagy műtétre lesz szükség?
- Ha felmondok, jár a munkanélküli támogatás?
- Mi alapján számolják a munkanélkülit, ill. keresetpotló támogatást 5 év gyed ill. gyes után?