Akiknek még nem jött össze... (beszélgetés)
Szia!
Igen, megtaláltam közben, köszönöm:)
Jelentkeztem:)
Szia! Szeretettel várunk! :)
A legegyszerűbb, ha beírod az itteni keresőbe ugyanezt a címet, ami a fórumé is, és feldobja a klubot. Ott tudod kérni a belépést.
Sziasztok!
Mi most próbálkozunk az első bébivel, még egyelőre semmit nem tudunk, várunk:)
Az én dokim nagyon rendes volt, mert mikor mondtam neki, hogy szeretnénk babát, azonnal elküldött a 3. napon cukor terheléses vérvizsgálatra és hormonvizsgálatra, majd a 10. naptól kétnaponta mentem hozzá ultrahangra, hogy megnézzük van-e peteérésem. Most megyek majd csütörtökön, a 23. napon sárgatest vizsgálós vérvételre! Közben, mivel ugye nézte a peteérést, mondta, hogy mikor érdemes próbálkozni. Szóval várakozunk:)
Csatlakozhatnék én is a zárt csoportba? Ha igen, segítenétek, hogy hol találom?:)(Még nagyon új vagyok itt:))
Köszönöm!
SZia!!
Én is azt üzenem fel a fejjel mindenkinek!
Kb.8 év próbálkozás után,4 sikertelen ( ebből kettő kémiai volt) terhesség után,egy petevezetékkel,már meddőnek nyilvánítottak és mégis megtörtént a csoda! :)
Totál lemondtam róla,már nem érdekelt a téma,a dolog,belefáradtam,és tessék ma már 9hét+5napos terhes vagyok :)
Sziasztok!!!
Szia Szonja!!,benéztem ahogy írtad! :)
Gratula! Pontosan erről van szó, nekem van rokonom aki 14 évet próbálkoztak annak ellenére hogy orvos azt mondta 0 az esélyük és soha nem fog teherbeesni. 14 lv után örökbe fogadtak, rá pár hónapra természetes úton teherbeesett.De van olyan rokonom is, akinek az első terhessége méhen kivüli volt ezálltal a fél petevezetékét kivették, a 2, baba lombikos volt a 3-4. pedig természetes.
Szóval a remény mindig ott van.
szia Beuska..
orvosi vizsgálatok is voltak meg minden??
Sziasztok lányok!
Fel a fejjel! Én kb 2éve lemondtam a bébiről, most 7 éve, hogy még csak 1 cseppnyi kis gyanú se volt terhességre nálam.
Aztán "csak úgy, a semmiből"...
10hét+2napos vagyok ma :-)
Szóval ne adjátok fel! :-)
Én sem bunkózni akartam, csak néhányan ijesztgetik itt az embert (nem konkrétan Rád gondoltam), és ettől szorongással indulhat az egész.
Nem kioktatni akartalak, ezért is írtam, h tudom, h más sokkal régebb óta vár, mint pl én!
Azt viszont nem tudom, h lehet kikerülni a nőgyógyászt. A háziorvos is kérheti azokat a hormonvizsgálatokat, amiket a nődoki?
Mi 2 éve próbálkozunk.. szóval nekem ne mond milyen érzés ez. Én nem bunkóságból írtam, hanem megnyugtatésként, mert 3 hónap, de még 1 év sikertelenség sem jelenti azt hogy gond van, legtöbbször tényleg csak a stressz és a rosszul időzités a gond.
Nézd példa én pco-s ir-s vagyok, 2 éve várunk a gólyára, míg nővérem gyógyszer és spirál mellett is teherbeesett nem is egyszer.
Nem vagyunk egyformák. Akinek elsőre össze jön, az felér azzal mintha lottót nyert volna- egybe álltak a csillagok :D
Eltudsz menni orvoshoz addig is egy teljes kivizsgálásra, kitudod kerülni a nődokit. Nekem is teljesen más okból kifolyólag derült ki a pco-s.
Ezeket jól tudom, mi is már a 7. hónapba léptünk, és tudom, h mások éveket várnak, van is ilyen ismerősöm.
De szerintem senkit nem nyugtat meg az, h a 3 hónap még semmi, amikor szinte mindenki tud mondani olyat, akinek elsőre vagy másodikra sikerül...
Nekem nem is azzal van bajom, h várni kell, hanem azzal, h nem tudom, lehet-e babám egyáltalán. Ez az, ami igazán frusztrál!
Azért írtam az még "semmi" mivel sajnos 1 év sikertelenség után hajlandóak az orvosok igazából foglalkozni a dologgal, és ezt írtam is Szonjának privátban.
Másrészt meg olvasd el a másik hsz-t, rengeteg tényező befolyásolhatja a teherbeesést, még ha egészséges is minkét fél. Legtöbbször a stressz, de akár egy sima D vitamin hiány is.
Aki próbálkozik, néhány hónapon belül terhes lesz..
Valójában, a nők 80-85 százaléka lesz terhes egy éven belül, 90-95 százaléka két éven belül, a fennmaradó 5-10 százaléknak pedig meddőségi problémái vannak. Akinek elsőre össze jön, az igazán szerencsés.
Becslések szerint a terhesség esélye 20-30 százalék egy-egy menstruációs ciklus alatt. Az esély számos tényezőtől függ, (életkor, aktuális és korábbi betegségek, bizonyos gyógyszerek szedése, a közösülés időzítése, és a partner termékenysége, vitaminhiány), de sok egészséges, termékeny nő nem esik teherbe még hat hónap után sem. Gyakran a pároknak csak egy kicsit tovább kell várniuk, míg kitapasztalják, mikorra kell időzíteni a gyerekcsinálást (a nő menstruációs ciklusa vagy peteérési naptára alapján). A spermiumnak néhány nap kell ahhoz, hogy eljusson a petevezetékbe, ahol találkozik a petesejttel, így a fogamzás esélye úgy növelhető, ha közösülés történik azon a héten, mely öt nappal a peteérés előtt kezdődik, és a peteérés utáni második napig tart.
Nem értem, miért mondják mindig, h a 3 vagy akár a 7 hónap is semmi?!
Hiszen a legtöbb pár, ha eldönti, h babát szeretne, akkor nem azt mondja, h próbálkozunk, de csak fél év múlva akarunk babát, hanem szerintem mindenki azt reméli, h rögtön összejön.
Ha ezt nézzük, akkor a 3 hónap is sok, mert kételyeket okoz, ami nyilván nehezíti a dolgokat...
hát tudom h még semmi..
de másoknak olyan hamar össze jön...
Úgy látom annak ugyan az a hatóanyaga, mint amit én kaptam.
Nekem felezni kell az 50-est minden nap, kiváncsi vagyok, lesz-e 5 hét szedés után valami változás.
Akit ez a fórum a továbbiakban is érdekel azoknak írom,h van egy zárt fórum oda lehet jelentkezni.szeretném h minnél többen legyünk és meg tudjunk osztani egymással sok hasznos dolgot.
szép estét mindenkinek:)
akkor az még messze van..
remélem te is csatlakozol a zárt klubbhoz..
Jó kérdés.
A dokihoz a 26. ciklusnapomon megyek, remélhetőleg elküld a köv. ciklusom 3. és 21. napján vérvételre, amiknek az eredményére pár hetet kell várni. (2-3-at talán, ezt én sem tudom)
Szóval még kb 2 hónap, mire kiderül, van-e bajom. :(
én már jelentkeztem :)
engedj be :D
no csajok, megcsináltam, ugyanezen a néven van a zárt klub...
jelentkezzetek és beengedlek titeket!!!
További ajánlott fórumok:
- Akiknek nehezen jön össze a baba!
- Írjatok olyan regény, mese, színpadi alakokat, akiknek a neve összefonódott
- Első babára várók, akiknek mégse jött össze egyenlőre
- Kismamák, akiknek a bankszámlájukra utalják a Gyed-et! 3.-án kellett volna megérkeznie és még ma sem jött meg. Nektek is késik?
- Akiknek a második baba nehezebben jön össze...
- Sziasztok vannak olyan d.újvárosi és környéki anyuka(kák) akiknek lenne kedve össze járni, barátkozni?