Aki megkapta a vakcinát, állítólag lehet vírushordozó, csak rajta nem jönnek ki a tünetek? (tudásbázis kérdés)
A nyájimmunitáshoz kb. 70-80%-os lakossági védettség szükséges. Ezek a személyek lehetnek oltottak, vagy betegségen átesettek. Sokan azonban úgy gondolják nem kérnek oltást, (át sem estek a kórságon) mert abban bíznak lesznek elegen mások, akik ezt megtették és ők oltás és betegség nélkül - mások kárán - megússzák a járványt. Ők a potyautasok.
A FI azt írta, a gyereke azért oltatta magát, hogy másokat ne fertőzzön meg.
Én meg azt mondom ez nagyon szép, de ne üljünk fordítva a lovon. Oltassa be magát minden felnőttkorú ember, hogy ne legyen beteg. Így ő maga biztonságba lehet és mellesleg védi az oltatlanokat is. Itt a 18 év alattiakra gondolok, akiket egyenlőre nem olthatnak, de sajnos megbetegedhetnek.
Örülj neki, hogy olyan hatékony vakcinákat sikerült összehozni. Már annak is örültek volna, ha egyetlen gyártónak sikerül egy 70-75%-os vakcinát csinálni. Erre válogathatunk a 90% felettiekből.
Van egy dokumentumfilm a vakcinákról, egészen a járvány kezdetétől. Egyik nap volt a Discovery-n. Érdemes megnézni.
Közvetlenül kicsi az esély (elméletileg nem szaporodik fel úgy a vírus hogy ürítse), közvetetten természetesen fertőz mindenki.
Közvetetten azt értem ha végigfogdossa a villamost és kézmosás nélkül összetapperol bármit, bárkit. Ettől semmilyen oltás nem véd.
Ezért kell mindenkinek beoltatnia magát, hogy védje magát.
A nem oltottak is csak a védőoltástól számíthatnak védettségre.
"Lehet-e vírushordozó egy oltott személy?
Több szakmai kérdés nyitott még a koronavírus elleni védőoltások kapcsán. Arra vonatkozóan nincs még elegendő adat, hogy hogyan befolyásolja az oltás a vírus terjedését. Az elmondható, hogy a megbetegedés kialakulása ellen jelentős védelmet nyújt, azt azonban még nem tudjuk, hogy az oltott, de akár tünetmentesen vírust hordozó személy képes-e továbbadni (és milyen erősséggel) a vírust a környezetének."
Forrás: [link]
Hordozza és fertőz is, csak ő nem lesz beteg annyira.
Bár már eleve sokat jelent az is, ha nem köhög, tüsszent jobbra balra.
De, kijöhetnek.
Pont az előbb írtam. Kórházba is került ismerősöm, a másik meg otthon szenvedett.
Valahogy össze kellene vonni, legalább ezeket az oltásos fórumokat.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Miben nyilvánulhat meg az a gondoskodás, amit állítólag a férfiak nagyon szeretnek, elvárnak?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- Aki már megkapta a Pfizer vakcinát, a 2. oltási időpontot hány napra rá kapta?