Aki már kapott krízis segélyt, az a nyugdíjfolyósítótól kapta? (tudásbázis)
Sziasztok! Nagyon kusza ez a krízis segély megpróbálok segíteni.
Az kérhet aki 2008.szeptembere után elveszítette a munkáját,vagy lakáshitel törlesztő részlete 20%-kal emelkedett,jövedelme csökkent,egészsége 2008 szeptembere után megromlott.
Ha valaki 15 e Ft-nál több átmeneti segélyt kapott,az már nem kérhet.Ha nem kért előbb azt kell kérni.Akinek gyereke van,az rendkivüli gyermekvédelmit kaphatott,és az ne tartozik a feltétel közé.Nuyugdíjas nem kaphat,továbbá az sem aki özvegyit,árvaellátást kap.Az önkormányzatnál lehet benyújtani,de a Nyugdíjfolyósitó utalja.Kb.1 hónap.Márciustól arra is lehet kérni ha valakinek kikapcsolták a villanyt,meg a gázt.De ez egy kicsit bonyolultabb.Sőt újabb változás is van,de ezt a törvényt még nem láttam.
Egy kicsit világossabb?
megkérdeztem, és azt mondták, hogy ha valaki elvesztette a munkáját, vagy a lakástörlesztője emelkedett, vagy a tavalyi béréhez képest a mostani jövedelme 20 %-al csökkent legalább, akkor lehet igényelni.
Tehát ha már az egyik teljesül, akkor lehet.
És mivel nekünk, kb. 70.000.-Ft-tal kevesebb, mint tavaly, azt mondták meg lehet próbálni. Viszont előtte átmenetit kell igényelni mindenképp, addig a krízisre nem adható be a papír.
Mehet, de előtte átmeneti segélyt igényelned kell.
Nem tudom hogy ha arra nem vagy jogosult akkor is beadhatod-e, de mindenképp előtte kell átmeneti segély iránti kérelmet beadnod
Én úgy értelmezem, ha átmeneti segélyt nem igényeltem, akkor addig krízissegélyt sem lehet?
Vagy lehet.
Mert igaz nekünk a lakáshitel nem emelkedett (más hitel igen), de a jövedelmünk a tavalyihoz képest legalább 30 %-al csökkent. Elvették a pótlékokat, a 13. havit. Így akkor mi is kérhetjük, az 1 főre jutónk is bővel alatta van az 57ezer valahányszáznak...
És 3 kiskorút nevelünk, ráadásul én most 1,5 hónapja már táppénzen vagyok, műtöttek.
Szerintetek egy próbát megér?
Tudja valaki, hogy a segély jár-e olyannak, aki nyugdíjas és a nyugdíja nagyon alacsony, beteg és gyógyszerekre megy el az összes pénze?
Vagy ez csak a munka nélkül maradt illetve kölcsönt fizetni nem tudóknak jár?
De akkor ez nem az volt.
Itt a minimum a 20ezer.és azok kaphatják, akik vagy a munkájukat vesztették el tavaj szept után, vagy megugrott a lakáshitel törlesztőjük.
Beadástól?
Az jó.
Én nem tudom..de mi köze a nyugdíjfolyósítónak a segélyhez?
Anyu kapott nem régen, csak az önkormányzathoz kellett bemenni a szoc. irodára, és 2 nap múlva megkapta 15 ezret..
Nem.
Az önkormányzat a jegyzőhöz küldi, ő átnézi, és elküldi a nyugdíjfolyósítóhoz
Minekünk azt mondták hogy tőlük kapjuk,még nem kaptuk meg,de lassan esedékes.
Igazából még az is érdekel engem is hogy ténylegesen hány napba telt míg megkapta valaki?
További ajánlott fórumok:
- Kapott már valaki egyszeri gyermekvédelmi segélyt? Én nagyot csalódtam..
- 22éves párom, nyáron elvesztette a munkáját, 4hónapig kapott munkanélkülit, de munkát nem találtak neki és még ő sem.Kaphat segélyt?
- Ki tudja, hogy a Nyugdíjfolyósító mikor szokta küldeni az utazási papírt?
- Ki kapott még a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól tájékoztató levelet?
- Ebben a hónapban (április) kapott-e már szociális segélyt valaki?
- Szabolcs megye (Kisvárda) Kapott valaki már munkanélküli segélyt?