Aki közfoglalkoztatott annak ... (beszélgetés)
A véleményem:
Nagyon kiszolgáltatottak vagyunk, akik alkalmazásban állnak. Főleg vidéken, ahol kevés a
lehetőség. Az MKKSZ szakszervezete meg gyenge...
Ez is szégyen, diplomásnak ennyit adni.!!
Amúgy hány éves munkaviszonyod van?Pályakezdőként is megalázó lenne.
Aki banánnal fizet ne csodálkozzon, ha majmokat kap.
Az egész szégyen, ami az országban fizetések tekintetében van, és amíg nem lesz összefogás addig nem is fog változni semmi.
Persze, nyilván.
De azért az is igaz, hogy nyelvvizsgával, mérnöki diplomával most hívtak dolgozni. Az állás jó lenne egyébként.
A fizetés viszont 70.000 Ft.. És még utazást is kell a bkv bérleten túl is fizessek belőle.
És én nem netezgethetek, meg állhatok csípőretett kézzel meló közben, és kicsit többet tettem bele eddig is az életembe ezen tekintetben..
Hát akkor ez még nagyobb szégyen nem?
Egyébként nyilván elfogadom, mert a meló tetszik, de azért... Arányaiban közmunkásként jobban járnék, minden tekintetben. Csak én még közmunkát se kaphatok, mert "túl jó" vagyok ehhez. Ezt mondták ám!
Igy van. Hozzánk is nemrég jöttek közfogl.-ak, mind a a tíz csajci 3 hónapig lezs itt.
Kicsit sajnálom őket, egy hülye helyzet...
Tudom :) de az elején beszéltünk a közalkalm.-ról is. Közfoglalkozatott van az én munkahelyemen is,
a mostani rendszer nagy baromsága..Statisztikában így szebb, nőtt a foglalkoztatottság!
Egyik barátném közalkalmazott, 55 évesen 110.000.Ft-ot visz haza. Minap mondta, hogy talán nyáron kapnak egy kis emelést, komoly 4.000- ftot!
Ez ám a mézesmadzag!! Nem tud örülni, amit nem is csodálok.
Nincs már olyan, hogy munkanélküli segély. Álláskeresési járadék van. Meg keresetpótló támogatás, meg még ki tudja mi minden. Az ellátásokat is átnevezik, mert azzal is lehet hülyíteni a népet.
Ebben az országban nincs munkanélküli. Csak álláskereső. Meg közmunkás (rabszolga) százezerszámra. :(
Nálunk is dolgoznak közfoglalkoztatottak... azelőtt munkanélküliek voltak. Most viszont fel kell kelni reggel, felöltözni, emberekkel kell találkozni, kommunikálni.. . egy volt, aki rendkívül szorgalmas volt, .... üresedés volt, átvették állományba. A közfoglalkoztatás egy lehetőség a foglalkoztatottnak is... jó esetben, aztán sikerül élni vele vagy sem.
(Bocsi nem vagyok kormánypárti, sőt semmilyen, az én fzetésem is évek óta csökken, amit másképp látok, azt viszont másképp látom. :))
Így van! Robog a gazdaság! csak nem nálunk!!
Azért megy ki sok fiatal külföldre dolgozni, mert itt olyan fizetések vannak,hogy csoda megélni belőle. A közalkalmazottak, meg le vannak...
Hiába a sok tüntetés..csak igérgetések vannak!
Igen én is olvastam és ez borzalmas! Megalázó! Felháborító! Mondhatni diszkriminitatív!
Visszaélnek azzal hogy nincs más lehetőség!Vagy elfogadják vagy mehetnek a levesbe...
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a közfoglalkoztatásról?
- Jár az aktív korúak ellátása, ha közfoglalkoztatásban veszek részt?
- Milyen lehetőségeik vannak a közfoglalkoztatottaknak? Jár-e pl. GYED és egyéb szokásos juttatások, mint a normál jogviszonyban dolgozóknak?
- A közfoglalkoztatottak a decemberi bérüket megkapják szilveszter előtt?
- Decemberben dupla FhT és közfoglalkozatott bér lesz?
- Mikor utalják/postázzák a közfoglalkoztatási bért?