Aki fémérzékeny, az is beadathatja az oltást? (tudásbázis)
Szia nehézfémterhelt!Rossz lehet...Viszont oltóanyagok miatt nem kell aggódnod,mert max.1hét és a "milyen?" az kiürül.Az "olyan" az nem ürülne ki,ha az lenne benne.De:nem az van benne.Picit olyan jó lenne,ha az ilyen témákban hozzáértő helyekről olvasgatnátok.:(
Én amúgy beoltattam magam.:)
Thiomersal.
Ennek a bomlásterméke etil-higany(a milyen) és nem metil-higany(a nem olyan),ami miatt mindenki be vagyon ijedezve.
Az allergia miatt meg izomba megyen az oltás,nem bőr alá,úgyhogy ez is megoldott.Bár minden eddigi oltóanyagban benne van,már fáradoznak a szörnyhigany-mentesítésen.
hát legyen szerencséd :)
amugy énsem oltattam még
Meg, ha belegondoltok, a pl. a zacskós levesre is ráírják, hogy tartósítószert nem tartalmaz, de azt nem, hogy színezék sincs benne. Vajon akkor mitől áll el hónapokig, és miért olyan az állaga amilyen?!
Szóval ezzel sem fognak büszkélkedni, hogy higany van benne.
Én bőrgyógyászaton dolgozok és egy lánynak kellett csinálnom allergia tesztet, mert a házidoki nem adta be neki addog amig nincs igazolva a fémérézkenység ( évekkel ezelött ki lett mutatva )
Szóval van benne higany, nyugodjatok meg.
oltják is a tojásfehérje allergiásakat, csak náluk fontosabb a figyelem. Ennyi.
Van ismerősöm, aki az anyukáját nem oltatja még a szezonális influenza ellen se az allergia miatt.
Bár nem érint, én is felfigyeltem rá, mint elutasító indokra, holott a gyártó honlapján az alábbit írják róla:
A Magyarországon gyártott és forgalmazott Fluval P Omninvest) vakcina valóban tojás felhasználásával készült, ám a gyártás során végzett, úgynevezett biológiai tisztításnak köszönhetően tojásfehérjét alig kimutatható, kevesebb, mint 0,1 mikrogramm/adag mennyiségben tartalmaz csak. Ez a minimális mennyiség messze alatta marad a tojásallergiások esetén is általánosan még elfogadott 1,2 mikrogramm/ml-nek.
Ennek köszönhetően mindenki, aki tojásevésre allergiás reakciót mutat is, biztonsággal, a háziorvosi rendelőben beoltható. Nincs szükség tehát kórházi háttérre a tojásevésre allergiások esetében, ahogy a 15 hónapos korban adandó MMR (kanyaró-rubeolamumpsz) vakcina adásánál sem.
Oltási ellenjavallatot kizárólag a tojásfehérjére kialakuló súlyos, ún. anaphylaxiás reakció jelenthet, mely extrém ritkaság a szakirodalomban, az elmúlt évtizedek alatt egyáltalán nem fordult elő például Magyarországon sem."
be van tiltva?miota ?
azt használom.és sokkal jobb mint a digis.
az mindig kevesebbet mutat
mi az, h nem ajánlott? Ki mondta ezt az őrültséget neked?
Ugyan, az is igaz, hogy neked kell eldöntened, a saját egészségeddel játszasz. Ha van kedved kipróbálni az esetleges szövődményeket, akkor rajta! Ne oltasd be magad! Szíved joga.
igen énis igy tudom,ettol beadatható, elökerestem a 2002 es papirom és ott van.-
enyhe higany,cink ,kadmium érz.
NEM ajánlott
és aki tojásfehérje érzékeny (mint én) annak sem. Még gondolkozom