Agysebészet Magyarországon (beszélgetés)
Nálunk a családban az egyik gyereket elvitték a szülei egy másik helyre, vizsgálatra, az itteni orvosa annyit mondott, mikor jelezték neki, ez csak természetes, hogy máshova is elmegy az ember,ha beteg, mert minél többen látják, annál jobb.
Egy itteni vizsgálatból még nem lesz semmi baj.
Tudom, hogy fizetni kell, nem azért mondtam a határon túli magyar kifejezést, hogy az majd automatikusan nyílt kapukat eredményez, ezek csak tények.
Azt, hogy hol a jobb szakember, nem jelenteném ki egyértelműen. Nyilván mindenki a sajátját tartja a legjobbnak. Még itt is, kórházon belül a betegek mindig a sajátjukra mondják, hogy a legjobb. Én nem tudom szerencsére, milyen megítélés alá esnek az idegsebészeink, csak azt tudom mondani, hogy nagyon magabiztosak, ugyanis olyan kijelentések hagyják el a szájukat, hogy a legkorszerűbb technikákat alkalmazzák, és a legmodernebb kórházakban sem műtenék meg jobban a világ bármely pontján...
Amolyan kulcslyuk-sebészetet alkalmaznak ezek is, valamint rendelkeznek azzal a monitoros navigációs rendszerrel, ami "rizikómentessé" teszi a műtétek elvégzését. Annyi, hogy gamma kés nincs, meg nem beszélnek magyarul, és hát nagyon ráérnek mindig. Azt, hogy máshol kezelik az emberkét, meg itt is, ott is, azt nyilván nem szeretik, és bizalmatlanságra ad okot... de úgy gondolom, hogy egy konzultáció egy másik orvossal, aki még nem látta, nem árthat.
Egyébként a páciens kezelése már itt zajlik, úgyhogy javában benne van, nem most kezdődne a dolog.
Nah, itt van, egy megbeszélést és egy vizsgálatot megér, utána ez az orvos biztosan tud olyat mondani, ami Mazsiék ismerősének otthon jó.
A kongresszuskon találkoznak, beszélgetnek, megismerik egymást és az illető országok neves orvosait is.
hahtáron túli magyaroknak is fizetni kell,mindegy ki a magyar, nekünk is kell, ha netán a környező oszágokkban betegszünk le.
Van rá lehetőség, hogy azo rvossal megbeszélve, sürgősségi ellátásban részesíti a beteget és utána az intenzvre kerül, bár az dupla annyi, de onnan haza is lehet adni, bejárni járónak ha van a klinikának hotelrésze.
Itt is várni kell, nem megy azonnal.
Ha itt kezdik a műtétet, itt is kísérikk végig, de egy idő után, átadják a másik országnak, hogy folytassák, de azt ne szereti senki.
Anyagilag az otthonival jártok jobban, szakember biztosan itt a jobb, de nem tudok nyilatkozni a nálatok lévők képzettségéről, felkészültségéről.
Alaposan gondoljátok meg, azért az sem mindegy, mennyire adósodik el a beteg, hiszen sok mindent kell még venni ezek mellett is.
Az Amerikai úti kórház nagyon jó.Ha tehetitek keressétek Dr. Czirják Sándor.
Engem ő műtött 10 éve.
Azt hiszem a lehető legjobb szakember.Árat nem tudok mondani.
Hvatalos árak vannak, ezt a ottani irodában tudják leghamarabb megmondani, és a napi dj i hívatalos, az altatás nagyon drága, erre még emlékszem.
Attól kerül sokba, hogy az utolsó darab gyógysuert is ki kell fizetni, bármit kap.
De ha kint éltek és a férjednek van biztostása, kérni kell róla igazolást, hogy elfogadják az itteni számlát és kifizetik abban az arányban, amennyiben részese a férjed a biztosításnak.
Minden esetre, kérjetek angol nyelvű zárót is, akkor könnyebb lesz.
Már amennyiben angol nyelvterületen éltek.
Szerintem erre nem tud senki válaszolni, hiszen agyműtét és agyműtét között is van óriási különbség, egy milliónál nagyobb összegre kell számítani.
Magát a műtétet, olyan 800 ezerre tippelem. A járulékos vizsgálatok, az intenzív ellátás, az ápolási napok száma.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!