Áfonyamisu recept
Az Áfonyamisu hozzávalói:25 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta (olyan, aminek a fele kakaós)
1 dl + 1,5 dl hulala tejszínhab
10 dkg + 5 dkg porcukor
25 dkg áfonya
1 ek holland kakaópor
Locsoláshoz:
30 ml citromlé
30 ml víz
30 ml limocello
5 dkg cukor
Az Áfonyamisu elkészítési módja:
A citromlevet kifacsarjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és az 5 dkg cukorral. Felolvasztjuk a cukrot kevergetve (kb. 2 perc). Ezután hozzátöltjük a limocellót, és összekeverjük. Egy edénybe beletesszük a babapiskóták felét, és a szirup felével meglocsoljuk. Felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a 10 dkg porcukrot. Az áfonyát megmossuk, kb. 5-6 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a mascarponés krémbe. Én még a habverővel egy kicsit összekevertem, hogy az áfonyát egy kicsit megtörjem. A fele krémet rákenjük a meglocsolt piskótákra, majd erre rátesszük a második sor piskótát. Ezt is meglocsoljuk, és rákenjük a maradék krémet. Felverjük az 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a krém tetejére kenjük. Rászitálunk 1 ek kakaóport, és díszítjük a félretett áfonyával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 20. 07:25
Az Áfonyamisu elkészítési módja és hozzávalói.