Adótartozás elengedése (beszélgetős fórum)
Nem tudom mennyivel tartozol, de nem hinném, hogy elengednének belőle, max. azt mondják, hogy az ide késedelmikamatot lecsökkentik 1%-al, vagy nem kell megfizetned a kérelem illetékét.
Ismét kell próbálkozni a részletfizetéssel. Miért utasították el?
Nem függ összegtől?
Ha a nagyemberek megtehetik, akkor hátha neki is sikerül...
Igen, ahogy írtam is, hogy hatálytalanítják az ilyen esetekben történt, látszólagos adásvételit, hasonlókat.
Másrészt ha egyedül neveled gyermekedet, miből éltek? Valami jövedelemnek lennie kell, a csp + gyes/gyed+gyerektartás az max a gyermeked ellátását fedezi, vagy még azt sem!
Ha nem tudsz a nav felé felmutatni annyi befolyó jövedelmet, amiből az adótartozások bizonyos részét törleszteni tudnád, akkor biztosan nem fog semmiféle kedvezményt adni!
..az ajándékozással már elkésett. Nem fogják jó szemmel nézni.
Javaslom, keress fel egy jó ügyvédet és vegyétek fel a kapcsolatot újból a NAV-val. Valami egyezséget próbálj velük kötni, hátha sikerül!
Ha sikerülne valahol egy napi 8 órás munkaviszonyt létesítened, akkor a kft-ben a továbbikban nem szaporodna a járulék és SZJA tartozás.
Elengedés teljes egészében biztosan nem megy, a törvény szerint a fizetendő járuléknak az a része, amely már eleve a nyugdíj-alapba megy, mert a későbbi nyugdíjad fedezete, azt nem engedhetik el. A többi 100 %-os elengedése és eléggé kétséges, kell az államnak is a pénz!
Mondjuk ilyenkor szokták az ingatlant átíratni gyermek nevére, vagy házastárs nevére, akitől utána (papiron) elválnak. Viszont valami § alapján, ha bizonyítható hogy az adómegfizetés elkerülése érdekében történtek ezek, akkor a megkötött szerződéseket semmisnek veszik. Ha gyermeked részére "ajándékoznád" az ingatlant. De ezt nem tudom, ügyvéddel, könyvelőddel alaposan át kellene beszélni.
További ajánlott fórumok:
- Lakásvásárlási illeték, elengedési kérelem.
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- Milyen könyvet ajánlanál egy kamaszlánynak, ami az elengedésről, a szerelemről és a kapcsolatokról szól?
- Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság
- Harag elengedése
- Elévült adótartozás törlése kocsiról