Adóbevallásnál a munkavállalói könyvvel végzett munkára kapott jövedelmet is be kell vallani? (tudásbázis)
2. nyúli őreg
2009. júl. 24. 06:08
Szia a munkaügyi kozpont lezárja a kék könyvet minden év végén. Kiállit egy igazolást. Az itt szereplő ősszeget kell az adó iven szerepeltetni. Az évközben megszerzett jövedelemmel eggyütt.
1. Agnes3
2009. jan. 20. 15:05
Sziasztok!
Volna egy fontos kérdésem!
A helyzet a következő:
2008-ban volt állásom (határozott idejű szerződéssel, amit nem hosszabbítottak), majd utána regisztrált munkanélküli lettem. Ekkor kiváltottam az alkalmi munkavállalói könyvet (kék színű), és azzal dolgoztam.
A kérdésem ez: adóbevallásnál a munkavállalói könyvvel végzett munkára kapott jövedelmet is be kell vallani, az beleszámít-e abba, amitől függ, hogy ki melyik adósávba esik bele, vagy esetleg ilyenkor azt a jövedelmet nem kell beleszámolni?
Törvények, szabályok alapján hogyan kell eljárni ez esetben?
A válaszokat köszönöm szépen!
További ajánlott fórumok:
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Az alkalmi munkavállalói könyvvel szerzett jövedelmet az adóbevallás melyik sorába írjam be?
- Az SZJA bevallásban az alkalmi munkavállalás jövedelmét melyik sorba, milyen összeggel kell beírni?
- Az adóbevalláson a külföldi jövedelmet hogy kell feltüntetni diák munka esetén?
- Hogyan kell bevallani az alkalmi munkavállalói könyvvel szerzett jövedelmet?
- A nyugdíjat, mint adómentes jövedelmet, az adóbevallás melyik sorába kell írni?