Adó bevallás? (beszélgetés)
Igen bocsi elírtam , azt az állam adja a saját befizetés után . Úgy van ahogy az előttem írták.
:))
Nem, nem igényelhet a szülő vissza semmit.
Tehát hiába fizet be még 1 mFt forintott, akkor sem igényelhet vissza semmit.
Bocs, eljutott az agyamig, amit írtál:)
Szóval a babakötvényre a szülő befizethet, de ezután valóban az állam utal pénzt a számlára, tehát az adóbevallásban nem kell-nem lehet szerepeltetni semmit ezzel kapcsolatban.
Persze. A szülő fizet a számlára, és ezen befizetésere kap állami támogatást a szülő, amit nem visszaigényelhet, hanem az állam utal a babaszámlára.
Az évi max befizetés 120 eft, amire az állam 6000 Ft-t utal.
A szülői befizetések után járó 10%, de évi legfeljebb 6.000 Ft-os állami támogatás szintén változatlan.
Vagyis ez az összeg szintén visszaigényelhető amennyiben volt még rá befizetés
Az Alkotmánybíróság tavaly decemberben visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a családi pótlék adókötelezettségével kapcsolatos rendelkezéseket; az APEH az ezzel kapcsolatos tudnivalókat ismertette a honlapján.
A családi pótlékot nem kell feltüntetni az adóbevallásban.:)
A családi pótlékot nem kel bevallani, nem adóalapnövelő tétel.
A babakötvénnyel kapcsolatban, amennyiben fizettetek rá be, emlékeim szerint egy bizonyos része visszaigényelhető, de erről igazolást kellett kapnod.
További ajánlott fórumok:
- Segítséget kérnék a 1053-as bevallásnál
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Egyszerűsített foglalkoztatott munkáltatói havi bevallása (1208M) tudna valaki segíteni?
- SZJA bevallás 2012
- SZJA bevallás. Ez szabálytalan?
- 1153 bevallás 2006 előtt szerzett lakás eladását be kell írni?