SZJA bevallás. Ez szabálytalan? (tudásbázis)
Felesleges kérdezgetni nem is tudom utólérni telefonon a címét meg nem tudom hol lakik.
Szerintem sem voltam bejelentve.
Én nem tudok róla,hogy szerződésbe lett volna foglalva azt alá kellett volna írnom.
Hetente 5-5 napot dolgoztam 9-12órákat.
Nem volt akkor éppen más munkaviszonyom.
Csak nemértem mit kell azt mondania,hogy be vagyok jelentve mikor be sem jelent.
Én apecnál kérdeztem azt mondák,hogy ilyen van akkor le kell írni mikor hány órát dolgoztam és mennyí pénzt adott.
Akinél dolgoztam az akkor azt mondta be vagyok jelentve mindenkit be jelent.
Csak nemértem akkor mért zárta állandóan a kapút.
Tavaly nyáron dolgoztam nála egy hónapig és azt mondta majd karácsony elött el küldi mindenkinek a papírt ami kell az adó bevalláshoz.Én kerestem telon nem érem utól.De én nekem csak az adataimat kérte el nekem soha nem kellett aláírnom semmilyen papírt.Én már be adtam az adóbevallásom nem tüntettem fel benne.
SZJA bevallás.Kérlek segítsetek ezt nemértem.Az utóbbi években elterjedt, hogy az ingóságaikat sokan online aukciós portálokon értékesítik. Jó tudni, hogy amennyiben az értékesítés üzletszerűnek minősül, akkor az adózási terhek jelentősen magasabbak lehetnek. Egyéb esetben a beszerzési érték (vételár) és az eladási ár különbözete számít jövedelemnek. Adót akkor kell fizetni, ha az ebből származó jövedelem meghaladja a 32 ezer forintot.
Ha például én nem vallottam be például alkalmi munkából szerzett jővedelmemet 32.000ft felett büntett?
További ajánlott fórumok:
- SZJA bevallás 2012
- Családi adókedvezmény- visszaigényelhető adó Szja bevalláskor
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- 15NY31 SZJA bevallási nyilatkozat leadhatja olyan személy, aki jelenleg EU tagállamban dolgozik, mint munkavállaló?
- Az SZJA bevallásban az alkalmi munkavállalás jövedelmét melyik sorba, milyen összeggel kell beírni?
- Le lehet már tölteni az APEH honlapjáról a 2008-as szja bevallás nyomtatványát?