Adni jó....itt a karácsony....adjon akinek van.... (beszélgetős fórum)
Igen, természetesen nagy segítség, ugyanis vannak olyan családok, akik szó szerint éheznek!
Priviben elküldtem az e-mail címemet!
Szia!
Amit én tudok ajánlani konzervek,élelmiszerek....szívesen adnék természetesen olyan családnak akik nem eladják, hanem valóban felhasználják....
e-mail címed van és privátban megbeszéljük....néhány konzerv is segítség....azt gondolom.
Sziasztok!
Én a keresztény gyülekezetemben tagja vagyok egy ilyen csoportnak, ahol segítjük a rászoruló családokat! Nem csak karácsony előtt, hanem mindig!
Siófok, Székesfehérvár, Budapest
Bármilyen tartós élelmiszert , ruhaneműt és játékot elfogadunk, de aki személyesen szeretne segíteni és Ő szeretné eljuttatni az adományát, azoknak a család elérhetőségét is meg tudom adni.
A legtöbb családnak anyagi segítségre van szüksége, mert számlákkal és hitelekkel vannak elmaradva, de ezekben sajnos mi sem tudunk segíteni, csak minimális összegekkel, viszont tény, hogy vannak olyan emberek, akiknek kenyérre vagy pelenkára sem futja! És itt a karácsony, nem tudnak ételt tenni az asztalra és ajándékot a fa alá! Persze ez nem csak karácsonykor van így náluk, de az ünnepekkor mégis kicsit tragikusabban élik meg ezeknek a hiányát!
Én is bármiben segítek, amiben tudok és bárki segítségét továbbítom is rászorult családoknak, vagy a családok elérhetőségeit megadom a segíteni szándékozóknak.
anno. a főiskolán mi ált. iskolákban szerveztünk gyűjtést, a jobb módú gyerekek, vagy aki akart hozhatott be bármit, játékot, füzetet, ruhát..stb-t, amit szétosztott a Vöröskereszt a rászorulók között.
Ha ilyen gyűjtést szeretnétek szervezni első körben egy ehhez hasonló nagyobb szervezettel érdemes felvenni a kapcsolatot, hogy hogyan tudtok bekapcsolódni.
Van egy gondolatom, miért nem működik így. Ha nem vagy teljesen konkrét, tehát kiknek-mit-mikor-hogyan-kiken keresztül akarsz gyűjteni és nem tudsz garanciát adni a céljaid tisztaságára vonatkozóan, akkor az emberek nem fognak megmozdulni.
Másrészt pedig sok-sok igazi hiteles, nagy múltú szervezet és kezdeményezés létezik már, akiket bárki elérhet, aki adni akar valamit. Én évek óta az SOS Gyermekfalvakra szavazok, de bátran ajánlom a Máltaiakat, a Vöröskeresztet, a Baptista Szeretetszolgálatot, a cipősdobozos ajándékgyűjtést etc...
Én most nézek egy műsort, Duna tv-t...és megíndítitó képeket látok.Árva gyerekek, szegény családok....és mi lenne ha itt a Hoxán, adnánk mi is....mert olvasom itt mennyi nőnek nem adatik, meg a csoda egy gyermek....és mi lenne ha adnánk azoknak akiknek szükségük van segítségre....persze nem tudom hogy kéne ezt elkezdeni....és annyira szomorú vagyok....hogy annyi embernek van pénze, lehetősége,és mégsem segít....biztos van köztetek olyan aki esetleg szociális munkás, vagy Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozik,szeretném ha segítenénk együtt....hisz olyan jó adni....és annyi gyerek van akinek bizony nem hoz a Jézuska semmit....vagy ha nrmis itt a fórumon, hanem mindenki ott segítene ahol él....nyissuk ki a szemünket...nézzünk körül kinek tudnánkk egy kis boldogságot csalni az életébe.
Volt egy vetélésem 2 éve és azóta mindég ezen gondolkodok, hogyan tudnék segíteni gyerekeknek? És most láttam ezt a műsort...Szeretet árvái c. műsor-t
Ha van ötletetek írjatok hogyan tudnánk segíteni...
Mindenkinek kívánok Áldott Ünnepeket!
Egy Hoxa fórumos.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan köztetek, akinek családja, gyerekei vannak, mégsem kívánja az egész karácsonyt a háta közepére sem?
- Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete?
- Van akinek nincs karácsonyfája karácsonykor?Ha nincs, miért?
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Hasznos vagy szép ajándék karácsonyra? Ciki-e zoknit adni?
- 4 és 6 éves kislányoknak ajándék ötletet tudtok adni karácsonyra?