Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik? (tudásbázis)
Nincs borzasztóbb annál, mikor valakinek két neve van. Netán, ha a másodikat használják, az még hab a tortán.
40 éve megy a tortúra minden hivatalos helyen az én esetemben is.
Meg kell gondolni, hogy tényleg szükséges-e, mert csak a gondot rakjátok a csemetétek nyakába.
A párom fiú névnek Gábrielt szeretett volna adni. Belementem volna, mert első névként jól hangzik, de akkor is a 2. nevet használtuk volna.
De lányunk lett: Alexa Liza.
nem
isten ments :)
kifejezetten jobb! :) a Pál legyen vagy második név, vagy vezetéknév. :)
(Kinizsi kivétel!:D)
Nem.
Nálunk is volt egy érdekes helyzet. Amikor már tudtuk, hogy lány lesz, a férjem ragaszkodott volna egy névhez. A név nem is csúnya, de : kb. 7-8 olyan nevű nőismerősöm volt az életemben (ovis társtól kezdve középiskolai, ált.iskolai, főiskolai osztálytárs, majd kolleganő is), szóval 7-8 csaj, akik valahogy, ahogy visszagondoltam, nem voltak szimpatikusak. Egyikkel sem volt konfliktusom, csak egyszerűen nem rokonszenveztünk.
És hiába volt szép a név, így képtelen voltam a lányomnak azt adni. Férjem nem egészen értette, mondván, azok mások voltak, ez meg a mi lányunk lesz, de valahogy akkor is, engem zavart volna, hogy egy ilyen nevű nő sem volt nekem kedves soha.
Szóval, erre is érdemes figyelni, szerintem, bár ezt megérzi az ember.
Szerintem is szépek a magyar nevek, és igenis lehet köztük találni olyat, ami nem megy ki a divatból!
A fiamat Attilának hívják... de régi magyar név pl. a Szabolcs és a Levente is, vagy a Hunor, Barna és ezek is szépek. Szerintem sokkal inkább ezek a nevek jönnek vissza divatba, és a most felkapott külföldi nevek idővel elfelejtődnek, vagy ritkábbak lesznek. Azokat is lehet csúfolni, főleg ha egy kifejezett magyar vezetéknév után adják.
Atilla hun király apósa volt Keve vezér, Réka édesapja. :)
És én kifejezetten szeretem a magyar neveket!
:-))
iszonyat
Egyébként érdemes az utónevek között nézelődni. Akad egy-két gyöngyszem.
andi6020 :_D
ugye te sem gondolod komolyan? *_*
További ajánlott fórumok:
- Te milyen nevet adnál...
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Te milyen keresztnevet adnál a Tiba névhez?
- Ha most várnál kisbabát, milyen lány- és fiúnevet adnál a kicsinek?
- Lánynevek Zakota vezetéknév mellé?Tetszik az Izabella, Dorka, Júlia, Enikő, Aida, Csenge, Anna, Sára....2 nevet szeretnénk.
- Mennyi idős korától adnál a gyerekednek ollót a kezébe? Persze csak felügyelettel, pl. karácsonyi dísz készítéshez.