Te milyen keresztnevet adnál a Tiba névhez? (tudásbázis)
Na én már a második bébi nevét találom ki!A Sárával 100%osan egyetértettem mikor Julcsival még pocakosan beszéltük!
A ketteske ugyis fiú lesz és Tiba Huba!
Jó csak vicceltem!De egyébként a név az jó nem????
Szia!
Én is Tiba vagyok a férjem révén, Brigitta a nevem, de én a Fanni -ra szavazok, így hívják a kislányunkat és ő aztán egy tündér. Saját mágára sose mondja, hogy Fanni csak is Fancsi-nak hívja magát!!!Ja és a férjem István!
Fiú név esetén az apósom neve tetszik,ő Andor!
Nekem van egy nagyon kedves ismerősöm, Tiba Csaba a neve:)
A hangzáson kívül nagyon fontos a név jelentése.
A kimondott szónak teremtő ereje van. Gondolj bele, a gyerek hányszor hallja a nevét? Ez akkor is űködik, ha nem tudja a jelentését a szónak. Régen nagyon tetszett a Vendel név. Amikor megtudtam, hogy vandál törzshöz tartozót jelent, már nem is tetszett annyira.... Mindenképpen nézd meg és ne válassz olyan nevet, aminek a jelentése nem jó.
Amikor a fiam megszületett, nagy gondban voltunk, sok név szóbakerült, de nekünk az is fontos volt, hogy ne tudják csúfolni. A férjem munkatársai mindenből viccet csinálnak, csúfolódnak, persze csak hülyeségből. Amikor találtunk egy nevet, megnéztük a jelentését, másnap a férjem elmondta a munkahelyen, ha bele tudtak kötni, akkor kihúztuk a listáról:)
A gyerekek nagyon találékonyak, ha csúfolódásról van szó, nem akartam, hogy ebből gond legyen.
Tiba Emilia
Nekem nagyon tetszik. Emi, Emike, Mili, Milike, Lia, stb.
Szerintem ez egy olyan név, amit bármely életkorban lehet becézni is ha akarjuk.
fiú: Tiba Attila
lány: Tiba Anita
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Sziasztok. Szerintetek Babér vezetéknévhez milyen keresztnevek passzolnak?
- Milyen keresztnév illik a Kaponyás névhez? (FIÚ)