Adjunk konzervkaját kutyának? Beteg lehet tőle?! (tudásbázis kérdés)
A füvet nem azért eszik, mert ég a gyomruk.
Én mindig konzervet adok a cicáknak és a kutyámnak. Nem mindegy, hogy milyen fajta a konzerv. Próbálkozni kell melyik a jó, rengeteg fajta van.
En ilyesmirol meg nem is hallottam... igaz, az allergia az allatokat sem kimeli. A szomszedunknak nemetjuhasz kutyaja van, ami gluten erzekeny, igy valami eszmeletlen osszeget koltenek a kulonleges kutya kajara.
Az, hogy a konzervben konkretan MI okozhat allergiat, tudja valaki? Nekunk macskank van, es az is finnyas a konzervekkel, azert erdekelne.
Általában csirke/pulykamellet, csirke májat-szívet. Darált husit, fasírozottat.
Erre gondoltam:-)
Szetterem volt és szinte minden t megevett,kivéve a hagymát és a zellert. Az újhagymát viszont igen. Amikor ettem, az utolsó falat mindig az övé volt, ez kettőnk szertartása volt. Az étkezéseit úgy oldottam meg, hogy főztem neki, és a főtt húshoz tettem hol tésztát, hol rizst, vagy száraz tápot. Egyik évben nagyon lefogyott és akkor libanyakat ( azzal a vastag zsírmiriggyel együtt ) főztem meg és ledaráltam, ebből adtam a napi kajában három.négy kanállal. Nem csak, hogy összeszedte magát, de olyan csodaszép lett a szőre, hogy mindenki csak nézte.
Ezek mellett számomra érthetetlen okból léptumorban halt meg 10 évesen.
Az én kutyám "reggelire" mindig konzervet kap (nem olcsó, 520 Ft, a 800 grammos) csak hús van benne, nincs teletömve színezékkel és tartósítóanyaggal.
Ebédre és vacsorára száraz tápot szokott kapni.
Eddig a konzervtől soha semmi baja nem volt, nem úgy a házikoszttól, egyszer-egyszer kapott füstölt húst illetve pörköltöt, és hányás hasmenés lett a vége.
A főtt sárgarépát viszont főtt rizzsel nagyon szereti.
Egyébként goldenem van, azoknak nagyon érzékeny a gyomruk.
:)))jó kutyus.....akkor nemcsak az én blökim fal fel mindent, ami eléje kerül.
Miután olyan lett, mint egy gömbhal, muszáj volt sétálni vinnem.
4 év alatt úgy-ahogy "lefogyott".
Tavaly óta nagyobbrészt tápot kap, többfélét próbáltam.
Az idő kutyáknak való Flatazor úgy néz ki bevált.
Kapott olcsóbb, drágább konzervkaját is.
Állítólag a táp koncentráltabb táplálék, már azért is, mert a konzervnek magas a víztartalma az állaga miatt.
Nálunk biztosan nem lett beteg kutya konzervtől.....viszont állítólag a házi nem biztos, hogy megfelel számár. Persze a tartás körülményei is befolyásolnak.
Az én kutyám száraztápot kap az állatdoki javaslatára. Sok gond volt a bűzmirigyével korábban, ezért mondta az állatorvos, hogy a legjobb neki a száraztáp, mert attól keményebb lesz a széklete. Persze mindig kell bele keverni valami "étvágygerjesztőt" pl: főtt husit, vislit, párizsit, sajtot... stb.
Én is azt tapasztaltam, hogy a konzervkajától hasmenése van, úgyhogy ilyet nem kap.
Egyébként bármit megenne! :) A szilvától kezdve a savanyú káposztán keresztül a kiwi-ig, mindent!
A mi kutyunk csak azt ette meg szívesen, amit mi ettünk. Kifejezetten szerette a gyümölcsöket. Kedvence volt a cseresznye és a barack, de a narancsért is könyörgött. A konzervkajáért nem volt oda, de anyu töltöttkáposztáját például imádta.
Nem hízott el, 15 éves volt, amikor végelgyengülésben meghalt.
:-)
eszembe jutott hogy a sajttal és aszotyival is ki volt békülve, de amit soha nem szabad nekik adni az a kakaó és a csoki!
Szia!
Az én kutyám is szerette a paprikát, sőt az epret is. Mindig lopkodott.
Egyszer nagyon megijedtünk. Ellopott 1 kg kimagozott meggynek a magját és mind megette.
Hívtam is a dokit, hogy akkor most mit csináljunk.
Szerencsére magától megoldódott.:)
az én kutyim szerette a főt kukoricát meg a paprikát(nyersen), de a mamánál néha a lehulott gyümölcsből is kostóltak.
Ha főztünk akkor rizst husival
További ajánlott fórumok:
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Ti mennyit és mit adtok enni egy felnőtt németjuhász kutyának?
- Mitől lehet véres vizelete egy kan kutyának?
- Mit vettél kezdő kutyának?
- Humán gyógyszer beteg kutyának?
- Lábadozó kutyának milyen tápot adjunk?