Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem? fórum

A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem? (tudásbázis)

14. mecse (válaszként erre: 13. - Gummy)
2010. okt. 22. 17:59

Hello!

Tudnál segíteni abban, hogy ha visszavágom a yukkát vagy más fás jellegű növényeket, mivel szokták lekezelni a levágott részt?(tehát amit nem gyökereztetsz tovább,- az eredetit!)

Anno vettem olyan növényt ami már több helyen vissza volt vágva és mintha valami viasszerű anyag lenne a levágott csonkon! hm?? valaki profi? virágboltban nem tudták:S

Köszi

Mecse

13. Gummy
2010. okt. 16. 14:09
Én eléggé durván szoktam bánni a yukkáimmal. Most, hogy nyáron felkopaszodott, jól levágtam. A földben maradt rész azóta már 3 nagy hajtást hozott a levágott résznél, és amit levágtam, beültettem egy cserépbe. Az is szépen megeredt, és még nem kopaszodott, úgyhogy túlélte.
2010. okt. 16. 13:22
Én megbántam,hogy átültettem. Nekem azóta megy fokozatosan tönkre.:( Pedig olyan szép volt már. Csak kinőtte a cserepet,amiben volt,ezért döntöttem úgy,hogy átültetem. Nem kellett volna. Sárgulnak a levelei,új hajtást már nem is látok rajta. Úgy még megmenthetem,ha levágom és kigyökereztetem?
11. 6f731e9185 (válaszként erre: 10. - Macsek.)
2010. okt. 16. 11:48

Már a fórumnyitás után le is vágtam a leveleit és áttettem az ablak alá:)

Igaz át kellett rendeznem miatta a lakást..

Így sajnos a kislányomat állandóan a cserépből kell kiszednem..de nem tudtam hova tenni:)

10. Macsek. (válaszként erre: 1. - 6f731e9185)
2010. okt. 13. 10:12

Az enyémek alsó levelei is fokozatosan száradnak el, amikor behozom a lakásba. Én mindig levágom. Tavasszal, amikor kiviszem a kertbe, újra életre kelnek, és gyönyörűek lesznek.

Egyébként tuti nem szereti a helyét, azért szárad a levele. Esetleg próbáld meg ablak alá tenni, hátha ott jobban érzi magát.

2010. okt. 13. 09:55
Nekem is ugyanez a gondom a Yukkámmal, és sztem is fényhiány miatt, a boltban még olyan szép volt, hiába tápozom, átültetem stb... én legágtam a száraz leveleit gumóstól, remélem jobb lesz neki így, áttettem egy fényesebb helyre, remélem túlél.
8. Pahet a vadász (válaszként erre: 6. - 6f731e9185)
2010. okt. 13. 09:41
vágd le nyugodtan, nem lesz baja...
7. 6f731e9185 (válaszként erre: 5. - Márti86)
2010. okt. 13. 09:41

Egy másik yukkát?

És ha nagyok lesznek?

Nem fognak elférni a téglisben:)

Félek az is kipurcan...

Anyósomtól kaptam..ha megtudja h kinyírtam a jukkát..engem fognak kinyírni:)))

2010. okt. 13. 09:39

Teraszon volt nyáron, júniusban költözés miatt lakásba raktuk , de úgy vettem észre h nem tetszik neki a hely...és most betettem az ablak elé...

Vágjam le a száraz leveleket?

Attól nem lesz baja ha a törzsét megsértem...mármint hogy a levelek elkonyultak a végük száraz..ahol levágnám ott még nincs elszáradva...tehát a levelek ahol csatlakoznak a szárhoz..

huhh...elég zavaros voltam:S

5. Márti86 (válaszként erre: 4. - 6f731e9185)
2010. okt. 13. 09:38
Ültess az aljába másikat az kitakarja, a kroton-nál is ezt szokták csinálni, az is szárad mindig alulról.
2010. okt. 13. 09:36

VAn egy kb 1,5 méteres yukkám aminek az alsó levelei elszáradtak...szerintem fényhiány miatt...

Aztmondták, hogy le kéne vágni a tetejét azt kigyökereztetni és elültetni...de nem szeretném a szép nagy yukkámat meggyilkolni:S

Volt valakinek tapasztalata?

2010. okt. 13. 09:34
A kertben tartott yukkáról van szó? Mert annak az alsó levelei rendszeresen száradnak.
2. Pahet a vadász (válaszként erre: 1. - 6f731e9185)
2010. okt. 13. 09:34

nekem is száradnak, de én úgy tudom, az nem baj, felfelé nőnek az új levelek, a régieket meg elhullajtja...

egy évben egyszer kell átültetni..

2010. okt. 13. 09:31
A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook