A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem? (tudásbázis)
Hello!
Tudnál segíteni abban, hogy ha visszavágom a yukkát vagy más fás jellegű növényeket, mivel szokták lekezelni a levágott részt?(tehát amit nem gyökereztetsz tovább,- az eredetit!)
Anno vettem olyan növényt ami már több helyen vissza volt vágva és mintha valami viasszerű anyag lenne a levágott csonkon! hm?? valaki profi? virágboltban nem tudták:S
Köszi
Mecse
Már a fórumnyitás után le is vágtam a leveleit és áttettem az ablak alá:)
Igaz át kellett rendeznem miatta a lakást..
Így sajnos a kislányomat állandóan a cserépből kell kiszednem..de nem tudtam hova tenni:)
Az enyémek alsó levelei is fokozatosan száradnak el, amikor behozom a lakásba. Én mindig levágom. Tavasszal, amikor kiviszem a kertbe, újra életre kelnek, és gyönyörűek lesznek.
Egyébként tuti nem szereti a helyét, azért szárad a levele. Esetleg próbáld meg ablak alá tenni, hátha ott jobban érzi magát.
Egy másik yukkát?
És ha nagyok lesznek?
Nem fognak elférni a téglisben:)
Félek az is kipurcan...
Anyósomtól kaptam..ha megtudja h kinyírtam a jukkát..engem fognak kinyírni:)))
Teraszon volt nyáron, júniusban költözés miatt lakásba raktuk , de úgy vettem észre h nem tetszik neki a hely...és most betettem az ablak elé...
Vágjam le a száraz leveleket?
Attól nem lesz baja ha a törzsét megsértem...mármint hogy a levelek elkonyultak a végük száraz..ahol levágnám ott még nincs elszáradva...tehát a levelek ahol csatlakoznak a szárhoz..
huhh...elég zavaros voltam:S
VAn egy kb 1,5 méteres yukkám aminek az alsó levelei elszáradtak...szerintem fényhiány miatt...
Aztmondták, hogy le kéne vágni a tetejét azt kigyökereztetni és elültetni...de nem szeretném a szép nagy yukkámat meggyilkolni:S
Volt valakinek tapasztalata?
nekem is száradnak, de én úgy tudom, az nem baj, felfelé nőnek az új levelek, a régieket meg elhullajtja...
egy évben egyszer kell átültetni..
További ajánlott fórumok:
- Mentsük, amíg menthető? Vagy?
- Szerintetek hosszabb ideje ellaposodott párkapcsolat még menthető?Vagy az újdonság varázsa semmivel nem pótolható?
- Miért száradnak el az orchideáim ágai?
- A háromágú dracénámat túlöntöztem, lehullottak a levelei, menthető még?
- A flamingóm leveleinek szélei sárgulnak, majd száradnak el, mitől van ez?
- Miért száradnak el a szobanövényeim levelei?