Miért száradnak el az orchideáim ágai? (tudásbázis)
hm ez érdekes...de a fórumon is írták már a többiek, hogy vannak olyanok, akik ugyanúgy vannak tartva, valamiért mégis akár évekig csak levélre és gyökérre gyúrnak, egészségesek, de nem hoznak virágot :(
Tápot kap?
nem szeretik, ha macerálják őket, ha szép nagy gyökerei vannak, az annyit jelent, hogy jól érzi magát :) A forgatást se nagyon szeretik.
Alul a cserépből nem lógnak már ki a gyökerei? Akkor át kellene ültetni nagyobb cserépbe.
Szia!
Csak orchideával kapcsolatban lehet tanácsot kérni, vagy bármilyen szobanövénnyel kapcsolatban?
Szia!
Szerintem nyugodtan hagyd, nekem is pont ilyen helyen van, függönyhöz ér és nincs semmi baja. Ha nem bántod, nem fog letörni!
SZIASZTOK nekem is lenne problámám az orchideámmal,
szóval,nem tudom hogy mi a neve,de azt hiszem légzögyökér nagyon hosszura megnött és hozzáér a függönyhöz,több is van belöle,de ha elforgatom a virágot,akkor meg a virágjai érnek hozzá az ablaküveghez....
félö hogy letörnek a gyökerei,szóval nem tudom mit csináljak velük...ha kicsit is probálom elhajlítani,hallom hogy recseg,tehát eltörik ha tovább hajlítom...mit kell ilyenkor tenni????
Ha hasznosnak találod, hagyd itt a linket, ha nem, töröld :)
Ezen az oldalon saját mellékelt fotóval lehet tanácsot kérni szakértőtől, néhány napon belül válaszolnak. Mások régebbi kérdéseiből is tudunk szerezni hasznos információt:
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- A yukkám alsó levelei száradnak.Menthető vagy át kell ültetnem?
- A Media Markt-ban láttam Agait Eclean típusú robotporszívót, van esetleg valakinek? Megéri az árát, milyen a szívóteljesítménye stb..?
- A flamingóm leveleinek szélei sárgulnak, majd száradnak el, mitől van ez?
- Ismeritek a Calli teát és a Prime Again kapszulát?
- Miért száradnak el a szobanövényeim levelei?