A vigantol olajat meddig kell adni?Az én lányom 10 hónapos. (tudásbázis)
Köszi. Az O lábról jut eszembe, hogy a kisfiam olyan karika lábakkal született, hogy csak lestem, hogy hogy fog kinézni. Mára olyan igazi X lábai vannak mint az anyjának :))))
De akkor dokik között sincs egységes felállás, mert nekem is csak azt mondta az orvosom, hogy nem kell tovább szedni (most másfél éves) de majd ősszel még rákárdezek.
Én kaptam,3 havonta. Benne van a kiskönyvemben,és az orvos a kutacsok benyomásával és a fej összenyomásával állaptotta meg,hogy meddig kell adni 3 havonta a babáknak.Akkoriban,nem volt olaj a dokinál adták be a babáknak,nyáron júniustól szeptemberig meg napoztatták a babákat,csak hát most már ez nem megoldás,ugye sugárzás:-(
Amúgy szerintem felelőtlenség nem adni a babáknak a vigantolt,a csontfejlődés szempontjából nélkülözhetetlen,ők még nem ehetnek májat táplálékkal nem raktározódik a szervezetükben.
A kalcium kizárólag csak D3 vitaminnal együtt épül be a szervezetben,ha ez nincs akkor kiürül,egész felnőttkort megkeserítheti egy rosszminőségű,szuasodásra hajlamos fogsor.
Nembeszélve a a totyogó korban kialakuló o lábról ami a d3 vitamin hiányból kialakuló lábszárcsont elhajlása.
Eléggé felvilágosult vagyok ebből a témából,gyerekorvos van a családban.
Adjátok a vigantolt nagyon fontoss!
Most hogy írod, a sógornőm a két évvel idősebb gyerekének még valami fogvédő cuccost is adnia "kellett". A doktornője tartotta számon, hogy most már el kell lassan fogynia!
A fiamnak nem kellett adni. A fiamnak gyönyörűek a fogai, mosom is őket rendesen :-).
mert nem :D mert pl. más sokkal szmogosabbnak gondolt országokban egyáltalán nem adnak a gyerekeknek, de ez csak egy példa, azonkívül a használatija se kecsegtet túl sok jóval, másrészt borzalmas az íze (megkóstol valaki valamit amit a gyereknek kell adni?), harmadrészt, oké, télen adom heti 3x, de nyáron minek??
anno gyerekként szedtük-rágtuk a fluortablettát...most meg a fluor "közellenség"
nem tudom, idegenkedem az ilyen dolgoktól. adja anyuka, mert mindenki adja...oka csak annyi, hogy adja, jó a csontjainak?? jó lenne látni valami kimutatást, mennyivel jobb annak aki kapja, mint amelyik nem...
A védőnőnk 2 éves korig javasolta, nyári hónapokban nem kell adagolni.
Mostani kutatások szerint ajánlott még 6-7 éves (amikor hirtelen "nyúlnak") és 12-13 éves kor körül is adni ősztől-nyárig.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan győzzem meg a 18 éves lányom, hogy nem kell minden fiúval lefeküdnie?
- Védőnői javaslatra bölcsibe menne a lányom. Ilyen esetben is le kell mondanom a Gyed-et?
- Két és féléves lányomat kórházba kellett szállitani mert befulladt, ventinolt és flixotide pipát kapott.Volt valaki hasonló helyzetbe?Segits
- Lányom (6 és fél éves) társasjátékozásban nem bírja ha veszít. Hagyni kell nyerni? Meddig?
- Nyíregyházán lehet már kapni az új fajta Vigantol olajat? Vett már valaki?
- Vigantol olajból hánycsepp kell egy felnőttnek?