A tüszőrepedés idején kívül is teherbe lehet esni? A ciklus eleje és vége felé is? (tudásbázis)
Köszönet Katlak-nak, aki épp ma találta ezt a linket :) Én már régebben is találkoztam az oldallal, de nem tettem el a kedvencek közé, így keresgélhettem volna egy jó ideig!
Itt egy csomó mindenről olvashatsz, és vannak érdekes képek is:
Persze... én kiszámoltam a saját Jónás-naptáramat a következő évre (bár nemhogy baba, még szerelem sincs a láthatáron :o) ) és van olyan dátum, ami alig 1-2 nappal a mesóm előtti időre esik.
Valami olyasmit olvastam, hogy míg középidőben kb 15% az esélye a megtermékenyítésnek, addig ezeken a Jónás-napokon akár 85%....
Nem tudom, hallottál-e már a Jónás-módszerről.... ha még nem, ajánlom, nézz utána! Akár itt a Hoxán is rengeteg infót találhatsz róla.
Annyi a lényege, hogy a születési éved, hónapod, napod, órád, perced alapján kiszámítják (van ilyen program a neten is!) hogy mikor vagy a legtermékenyebb (mivel a nők - persze más élőlény, folyamat is - szoros összefüggésben áll a Holddal) Tehát ez alapján ki lehet "számolni", hogy mely napokon vagy a legtermékenyebb. Ez lehet akár egy nappal a mesó előtt, teljesen érdekes időpontokat is kiadhat! :) Ha kell bővebben infó, segítek utánanézni.
Szia!
Nekem éppen elmúlt a menstruációm,és már másnap megfogant a babucim...
Ennyit a Nagykönyvben irottakról.....
Szia!
Inkább azt mondanám, hogy középidőn kívül, hiszen extra tüszőrepedésről van ilyenkor szó.
Az én esetemben a válasz, igen. Nekem mind a 3 terhességem a ciklus legelején jött össze, kb. az 5., 6. napon.
Na, erre én is nagyon kíváncsi vagyok!
Nekem még sehogy sem sikerült. Pedig UH-al lett megállapítva az időzítés már 3 ciklusban is....