A torta formát kivajaztam és kicsöpögött a sütőbe tiszta füst minden. Nem így kell? (tudásbázis)
Teljesen fölösleges kikenni a formát....
A forma alját körbe kell tekerni sütőpapírral....erre van egy jó módszer, ha megsült benne a piskóta és kihűlt akkor vékonypengéjű késsel ki kell vágni a piskótát
Az is fontos lehet, hogy a margarint, vagy a vajat, amivel kikened a formát olvaszd fel és ecsettel kend el. ìgy vékonyabb rétegben tudod felvinni, de utána mindenképpen szórd le liszttel is.
Az anyósom mindig úgy csinálja, hogy a sütöpapírt beszorítja a kapcsos forma aljára. Az oldalát pedig margarinnal keni ki és lisztezi. Ez is egy szuper megoldás.
Én jártam már így,utána tepsibe tettem a tortaformát,úgy sütöttem.
Decemberben viszont találtam egy olyan tortaformát,aminek saját tálcája van,nem csöpög le semmi.
Hát megnézem a szilikonost most ezt a torta formát is 100ban vettem de nem láttam szilikonost de majd utánna nézek.
Sajna én már jártam igy:(( nem ez az első
Lehet hogy vastagon vajaztam.
a sütöm most mult egy éves még tapasztalom mit hogy kel sütni de igazából az a baj hogy nem igazán figyeltem meg mikor vettük tetszet:))
de mostmár okosabb vagyok 2 fokozata van mint a feni gáz lángnak és közé nem birom be állitani nagyon mérges vagyok miatta néha igen nehéz igy sütni fordigatom meg minden :((
én kb 6 éve vettem a 100ft-osban.Igaz elszineződött.De teljesen jól működik.azt is kivajazom vékonyan meg lisztezem, ha nem teszek a tésztába olyajat vagy margarint.nekem bevált.
A csatosba meg kell liszt.De én amikor így jártam mint Te akkor vastagon kentem a margarint és liszteztem is.
Hát nem liszteztem lehet hogy az a baj:(
Kapcsosat vettem.
De kiprobálom ezek után a szilikont:)
Melyik amelyik jo sima nagy áruházban is kapható jo vagy inkább a tupperes??
Kivajazni és kilisztezni kellett volna.
Milyen tortaformát vettél? Kapcsosat?
Már gyors kitöröltem jol megégetttem az ujjam is:(
Megnéztem a torta forma látszolag jol zár!
Akkor én vagyok a béna vagy mi.
Sziasztok kivajaztam a torta formát egyszerű piskotát sütök benne de a vaj megolvadt és az összes kicsöögött a sütőbe és most tiszta füst minden.Nem igy kell??
Most vettem még uj!
További ajánlott fórumok:
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Ha egy paralelogramma oldalainak összeadott értékét megszorozzuk 2-vel, akkor milyen formát kapunk, ha...?
- Tehetek valamit, ha véletlen törölve lettek a külső meghajtónkról az adataink (az összes fényképünk, zenénk, stb.)? Formatáláskor törlődtek.
- Hol tudom beállítani Firefoxban az új lap megnyitása formátumát?
- Laminált padló enyhén felhólyagosodott a száradó ruhából kicsöpögő víztől. Hogyan menthetem meg csere nélkül?