Ha egy paralelogramma oldalainak összeadott értékét megszorozzuk 2-vel, akkor milyen formát kapunk, ha...? (tudásbázis)
Könyörgöm, ez kit érdekel? Pláne a hoxán.
Tisztelet a kivételnek - a gyesen elevő matematikusoknak.
De egy síkidom szerintem nem alakul át semmilyen szorzással más síkidommá.
Ha a vágódeszkám kicsi, és veszek egy azonos formájú nagyobbat, az is csak vágódeszka marad.
látom, jen-témában nem vagy ilyen határozott :)))
aktuális még?
sajnos nem jó életem:))))
de jó úton haladsz a megoldás felé.....
te legalább száolsz és próbálod megoldani, de van aki élből fikázza:)))))
Amúgy jól vagy?
Széklet,vizelet rendben?
:DDDD
szerintem senkit nem csigázol vele :)
amikor láttam a fórum címet, először azt hittem, egy "bajbajutott" anyuka kérdése, aki a gyerekével együtt tanul, és nem boldogul... :D
de utána, amogy a magyarázataidat hozzáolvastam, nem igazán értettem, miért itt indítasz "tudományos indíttatású" kérdéseket?
csigázlak még benneteket egy kicsit.....
ha megmondanám akkor semmi izgalom se lenne benne...:)
de a jó hír az hogy megvan a következő feladvány is..... ez már egy régi görög matematikus / gondolkodó feladványa lessz:))))
lehet edzeni:)))
naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
dehogy kötekszek.....
a megoldás pofon egxszerű.......!
nem igazán tudom, hogy lehet egy matematikai kérdést elvonatkoztatni a matematikától.....
csak kötekedni akarsz!!! mint szinte minden pasi ezen az oldalon :DDDD
ha nem jó egy kérdés, mert nem pontos, akkor max annyit érsz el az elvonatkoztatással, hogy kiegészíted úgy, hogy meg lehessen válaszolni. persze ilyenkor a válasz helyessége attól függ, hogy az ember ugyanazzal a dologgal egészítette-e ki a kérdést, mint amire te gondoltál, csak elfelejtetted beleírni a kérdésbe.....
vagy: definíciókkal kezded a kérdésed, és definiálod, hogy mit értesz az egyes kifejezések alatt, amiket szerepeltetsz. (amúgy ez a matematikában egyébként is szokás, de biztos tudod, ha olyan jártas vagy benne:)))))
a lényeg hogy elkel vonatkoztatni az iskolában tanult matematikától teljes mértékben!
közelítsd meg egésszen más oldalról az egésszet!
én vagyok az úr:))))
a kérdés nem hülyeség, maximum nem tudod megoldani!
hülyeség az egész kérdés.... szívatni jó, amúgy semmi értelme :DDDD
Olvassátok el a 4-5 hozzászólást, csak okoskodni akart a kedves tudásbázis-ra éhes úr....
én még mindig nem értem, hogy mi az hogy a paralelogramma oldalait adod össze.
most akkor a hosszát adjuk össze? vagy mit?
ez olyan, hogy adjunk össze egy láda almát meg még egy láda almát. de vajon az almák darabszámának, vagy súlyának az összegére vagyunk kíváncsiak, esetleg a térfogatára?
szóval valami nagyon hiányzik ebből a kérdésből...
(de talán már korábban mintha írta volna valaki ugyanezt, de nem kapott rá választ)