A természetes szőrből készült sminkecsetek hogy készülnek? Bántják érte az állatokat? (beszélgetős fórum)
Sajnos a nyuszis jel önmagában kevés. Nincs hivatalos logó, ez csak ámítás. Ez a PETA jele, de Ők is korruptak sajnos. Borzalmas a kozmetikai ipar. A gyógyszeripar is, csak ott elfogadottabb lehet az állatkísérlet, mert az emberi egészség megőrzése és a gyógyulás a cél...
De örülök, hogy törekszel minél kevesebb állatkísérletes terméket vásárolni. Én is így vagyok ezzel.
Az nem bántás ha élő állatokról vágják le. Csak abban nem voltam biztos, hogy nem vágják e le érte szegényeket.
Kedves Incó, amennyire tudok, figyelek arra hogy olyan kozmetikumokat vásároljak, amiket nem tesztelnek állatokon. Mindig megnézem hogy rajt van e a flakonon a nyuszis jel. De sajnos teljesen nem lehet elkerülni ezt, akárhogy is igyekszik az ember :( Egy Aspirint sem vehetsz be anélkül a tudat nélkül, hogy ameddig azt kitalálták, talán több száz állatnak kellett meghalnia. Én is elítélem az állatkísérleteket.
Lenyírják élő állatokról. Ezt én nem gondolom bántásnak. Egyébként pedig, a neten sok cikk szól az ecsetkészítésről.
Halott állatról nem lesz jó minőségű a szőr.
Ja, és nem voltam flegma, feltettem egy kérdést..