A terhességi toxicozis (eklampszia).. Mit lehet róla tudni? (beszélgetés)
Amit leírtál az migrénre utal. Nem feltétlenül a magas vérnyomásra.
A terhességi toxémiára oda kell figyelni, és nemcsak a terhesség idején. Nekem mind a két gyerekemmel ez volt. A második gyerekemet végül is császárral szültem, mert veszélyes helyzet állt elő, semmilyen módon nem sikerült a vérnyomásom 150 alá lehúzni. De, ami a "hozadéka" a dolognak, az a vesekárosodás. Nem vészes, de megmarad. Nekem 18 év után derült ki, hogy a terhességi toxémia hatására a vesém nem működik tökéletesen, mert nem választ ki olyan dolgokat, amit ki kellene.
Nem megijedni kell, hanem nagyon odafigyelni a dokira:) Jót akar:)
Hányadik hétben voltál mikor jelentkeztek a tünetek?
Mindenképpen írok hétfőn, hogy mi volt.:) Jó pihit mára nektek és mégegyszer köszönöm nagyon!!!
Sajnos igen, mert örököltem a magas vérnyomást, ráadásul a perem a magas (alapállapotban sem megy 90 alá).
Ha esetleg összejönne a kistesó, akkor valszeg az elejétől pihenésre lennék ítélve, hogy minél tovább bennmaradjon.
A foltok úszkálása az nem szikralátás. Az akkor jelentkezik, ha már nagyon magas a vérnyomásod és szó szerint csillagocskák (fénycsóvák) úszkálnak a szemed előtt (bocs, nem tudom jobban megfogalmazni). Nekem legalábbis akkor fordult elő.
Mit mondott a dokid?
Ja igen, még arra figyelj, hogy fejfájásnál van-e hányingered.
Nálunk úgy volt, hogy hétfő este elkezdett fájni a fejem. Nem foglalkoztam vele, pedig aznap délután voltunk a dokimnál és direkt figyelmeztetett, hogy a legapróbb jelnél, irány a kórház. Szóval, fájt a fejem, de elmentem aludni. Hajnal 1kor még mindig fájt. Akkor kezdtem el összepakolni.
Aztán bementünk és kb 5kor mondtam, hogy kimennék pisilni. Na, ahogy felálltam, jött a hányinger, szédülés.
Ekkor mondták, hogy gáz van és azonnal császár.
Toxémia miatt.
Meg lehet probálni, de az tuti, hogy még a 36. hétig sem tudnám hordani a babát. És számolni kell azzal, hogy velem bármi megtörténhet.
De igazából kistesóval még kb 3 évet várni szeretnénk, majd meglátjuk, akkor hogy áll a tudomány és a dokim mit mond...
Hát, sztem még korai lenne. Nekem sose volt szikralátásom.
És a 30. héten kezdődött a probléma. Valszeg az is hozzájárult, hogy nem pihentem, stresszes volt a melóhelyem. Ma már tudom, hogy nem ér annyit a melóhely, hogy idegesítsem magam.
Szóval, pihenj sokat!
Fejfájásra pedig van homeos gyógyó, vmint panadolt is belehet néha néha venni, ha jól tudom.
Ha jól értem, akkor a 3. babád várod. Biztos nem lesz semmi gond.
Én nem rég beszéltem a dokimmal kistesóról és sajna nekem nem túl jók az esélyeim a kistesóra:(
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Negativ terhességi teszt vagy lehet ebből még pozitív?
- Terhesség lehet?
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Terhesség lehetséges tünetei
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?