A térdszalagszakadás meggyógyulhat műtét nélkül? (tudásbázis)
Tán 3-4 hónapos lehetett.
Elkóborot kertböl és elkapta az autó, nyílt lábtörés
Nem sántitott mint irtam, ma meg pláne nem, mert jópár éve már meghalt. 10 éves volt
Kutyarol. Csak mivel 1 honapja kinlodik amiatt, h
1) vizsgalo orvos nem vett eszre egy egyertelmu torest + szalagszakadast
2) 2 het mulva az ortoped sebesz nem nezte meg a rontgent + nem vett eszre egy szalagszakadast,
ezert marhara feltem a mutettol.
Es ha mar osszeforrtva combcsont, nem ertem miert kell ujra eltorni es szegecselni.
Kutyácskámat is szögelték kölyök korban
Nem vittem vissza kiszedni a szögeket, vidáman élt és nem sántított 10 éves koráig
A térdszalaghoz nem tudok hozzászólni
Igaz.
Nekem is van egy ilyen ismerősöm.
Térdel, guggol....aztán időnként kézzel ugrasztja vissza a térdkalácsát.
Igen, meggyógyulhat.
Legfeljebb rövidebb lesz az egyik lábad, mint a másik és nem bírod behajlítani.
Dr. Bogdán Aurél válasza a szalagszakadás témában
A szalagszakadás (mármint az elülső kereszt) nem gyógyul meg magától. A szalagot lehet műtétesen pótolni, de a műtét el is kerülhető, ha megfelelően megerősítik a combizomzatot. Ezzel megfelelő stabilitás is elérhető. Sok élsportoló végzi aktivitását keresztszalag nélkül, de ez természetesen alkat kérdése is.
Bodzácska nevű felhasználó kérdése:
Elkepzelhető hogy a térdszalagszakadás magátol gyógyul?
8 hós törpepincser 1 honapja balesetezett. Azonnal allatkorhazba vittem, keszult rtg., orvos vegzett fioktesztet, minden negativ lett. Masnap kutya lábán veromleny lett, feketenadalyto kremmel kezeltem, felszivodott. 1 hetig felemelve tartotta a labat, kovetkezo heten logatta. Mivel nem allt ra, visszavittem. Ujabb (5 perces) vizsgalat, es ismet azt mondtak, hogy nincs baja, porcerositot kapott. Mivel az izom addigra lesorvadt, megkerdeztem, terheljem e a labat, azt mondtak: igen, es 1 honap mulva vigyem vissza. 2 het es semmi javulas, a kutya laba terdben kicsuklik alola. Kikertem a rtg.felvetelt, erre azonnal diagnosztizaltak, hogy porclevalas- mutet. Atvittem masik orvoshoz, ahol ujabb rtg., + vizsgalat, ő azt mondta combtores is volt, ami mar szepen gyogyul + terdszalag szakadas, amit viszont muteni kell. Kozben felhivott az allatkorhaz is, ahol ujabb diagnozist allitottak fel: szegecseles, majd mivel a kutya novesben van, nehany honap mulva ujabb mutet, amikor eltavolitjak a szegecseket. Mivel helyben ez a korhaz mut, muszaj vagyok rajuk bizni, de rakerdeztem, hogyha a combcsont mar osszeforrt, muszaj e ujra eltorni es szegecselni. Mi a velemenyetek? Es mit okozhat, ha egy torott labat 2 het utan terheltem?
További ajánlott fórumok:
- Tudott-e valaki epekövet műtét nélkül megsemmisiíteni (teák, életmódváltozás )?
- Tüszős mandula meggyógyul antibiotikum nélkül?
- Gerincsérv mütét nélküli gyógyitása...Milyen lehetőségek vannak?
- Kemo és sugár nélkül meggyógyult már valaki a rákból?
- Orvos nélkül meggyógyulhat-e a gyomorfekély?
- Hasi műtét utáni, gyulladás és váladékozás. Volt valakinek hasonló? Mennyi ideig tartott amíg meggyógyult?