A pofátlanság határa... (beszélgetés)
Igen ezt mondom. Csak az a baj, hogy azt a papírt amin a 30nap állt, én szeptember 10.-én írtam alá.
Ők miután elhoztunk a kocsit 19-én, 28munkanapra rá kiküldték a papírt, hogy 600.000 Ft-ot be kell fizetni.
De a 10est ezen a lapon szemmel láthatólag meghamsították, átírták a 0-t 19re és így 30napon belül lettünk. Ha 10marad a papírom akkor semmis a doldog...
Én is erre gondolok...
Kamu az egész. Az a levél is amit kiküldtek, olyan volt mintha én írtam volna worddel.
Gondolták hogy "válság van" címszó alatt kilehet még csikarni a jónépből pár tízmilliót. Gondolom nem én vagyok az egyetlen hülye.
Hát ezt én sem értem. Miért nekem küldik a felszólítást, miért nem annak kell ezt fizetni aki megvette ergó a kereskedőnek???
Meg hogy lehet hogy a semmiből hireten 600.000 Ft lesz??? Azzal magyarázták, hogy a svájci frank változott. Értem én hogy változott, de ha semmit nem kelle fizetnem akkor hogy lehet a frank változásától 600.000? Mert ha mittudomén 200.000 van valahonnan amit még nekem kell fizetnem és gyengébb lesz a forint akkor értem hogy honna ez az új összeg, de így?????!!!!!
Szerintem ha én eladok valamit valakinek, akkor onnantól kezdve semmi közöm a dologhoz. Onnantól azé a felelősség aki megvette! Szerintem ez így működik. Nem úgy hogy eladok, aztán még nekem kell fizetnem az eladott értékem után, ráadásul 1hónap múlva...
Én is gondoltam a keményebb megoldásra, de attól félek a végén megint én járom meg...
Komolyan mondom gusztustalan! Mit művelnek az emberekkel!
Hidd el elég határozott voltam, rajtam kívül még 2en voltunk ott akik akkor is mikor átvettük a kocsit, mondtam hogy ügyvédhez fogok fordulni. Felakadt kicsit a szemük, de nem hatotta meg őket egyáltalán. Utána kellene néznem a jogszabályoknak...
Voltunk a fogyaztóvédelemnél is, azt mondták nem az ő területük...akkor mi mást tehetnénk még??
Teljesen ki vagyok...
Ráadásul utána elmentünk mégegyhelyre a kereskedelmi kamarához, ahol nem csak nekem, a hölgynek is feltűnt h az a 19-es valahogy nem stimmel. Ezután néztem meg jobban hogy jó hogy nem stimmel, mivel 10esből lett átalakítva.
Okirathamisítás, de ezt hogy bizonyítsam be???
Vagy akár a többi papíron a valótlan dátumokat??
Ügyvéd!!!!
Mi nem jártunk ilyen rosszul "csak" szimplán átvágtak a légzsákkal. Azzal rendeltük, 1 db sem volt benne!
Termékvisszahívásos levelet kaptunk, melyben közölték, hogy hibát találtak, ha ráfizetünk még lesz légzsák. Nem kértük, csak a kocsi cseréjét. Ekkor jöttek azzal, hogy adnak 100.000 ft-ot, de az nem fedezte volna a beszerelési összeget sem...
Ügyvédhez fordultunk, és maradt a kocsicsere. :)
Az meg még a pofátlanság teteje hogy bemegyek megtudni hogy hogy jött a semmiből az a 600.000Ft, mikor semmi elmaradásunk nem volt, még ők vannak fellátva, hogy mit képzelek magamról...Undorító!
És még úgy hirdetik magukat hogy használt autóját a legjobb árom felvásároljuk...
én biztos beperelném őket. majd megvizsgáltatnám a számlát készítő szoftverüket. elvileg nyomának kell, hogy legyen a helyes dátumnak. illetve az én számlám előtt és után kibocsátott számlákat is. ehhez viszont már tényleg jogi út kell.
sztem kérd ki egy ügyvéd véleményét.
Szeretném elmesélni a történetemet nektek.
Volt egy 5éves A6-os Audink, amit szeptemberben lecseréltünk egy vadonatúj Mazda 6-osra. Az A6os 1évig sem volt meg, 3.800.000 Ft-ért vettük 2007. októberében. 1.800.000et fizettünk bele előlegként, majd egy évig fizettük a havi 65.000 Ftos törlesztőrészletet. Sorozatosan romlott el az autó, ezért csere mellett döntöttünk. Az A6ot 380.000!!!! Ft-ért vették be az egyik francia autós cégnél. Az új kocsiba előlegként befizettünk 100.000, majd 800.000+100.000átíratást, meg ugye a régi autót. Elhoztuk az új kocsit 2008.09.19.-én, a régit otthagytunk mert azt a kereskedés megvásárolta tőlünk.
Október közepén kapzunk egy levelet, amiben az állt, hogy a gazdasági világválság miatt lett 600.000 Ft tartozásunk az A6 után. Ekkor mérhetetlen düh árasztott el, nem értettem és máig sem értem hogy miközünk van nekünk a régi autóhoz.
Oké, mindez megtörtént, bementünk a kereskedelembe, hogy magyarázzák meg hogy mi ez a több mint fél millós összeg. Ott értelmes választ nem kaptunk, csak flegmáskodást.
A fejünkhöz vágták, hogy miért nem vettük akkor máshol a kocsit és hogy miért hitelell terhelve számíttattuk be :| :| :|
Jó, oké. Ja igen. Aláírattak velem egy olyan papírt is, amin én kijelentettem hogy ha 30 napon belül kötelesek nekem adásvételit adni és az addig felmerülő költségeket én vállalom.
Hozzáteszem erre a lapra nem is emlékeztem. Ma viszont eszembe jutott hogy mikor íratták ezt velem alá. 9nappal a kocsi átvétele előtt, mikor egyéb dolgot intéztünk a céggel. A papíron a dátum: 2008.09.10. A bökkenő annyi, hogy a 10est szépen átírták 9-esre. Ez tisztán látszik is, de mivel mindenből csak másolt példányom van, bizonyítani nem tudom.
Nyilván mennyi eszük van. Kiszámolták hogy mi esik pont bele a 30napos határidőbe hogy tőlünk tudják kicsikarni azt a fél millió forintot, hogy ez ne őket terhelje.
A másik dolog, hogy azóta sem kaptam meg az adásvételit az eladott Audiról, holott azt ígérte az üzletkötő hogy az átvételtől számított 2héten belül megkapom.
A nálam lévő adásvételin pedig a dátunok össze vissza szerepelnek. Az egyiken 2008.09.19. a valós dátum, a másikon egy nappal korábbi 18.-ai.
Az előleg befizetéséről szóló számlán pedig 09.22.-es dátum...ezek szerint miután elhoztuk az új autót, azután fizettünk csak előleget?????
Ennek a valós dátuma pedig 09.11. volt. Csak akkor ki figyelte hogy valós-e a dátum, nem gondoltam hogy így átvágnak!
A tanácsotokat szeretném kérni, kihez forulhatok ezzel az üggyel???
További ajánlott fórumok:
- A hiszékenység határai...azaz mindent el kell hinni?
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Normális dolog ez a páromtól? Kezdek a sírás határán lenni
- Szerintetek pofátlanság pénzt kérni karácsonyra?
- Szerintetek pofátlanság pénzt kölcsönadni rokonnak kamatra?
- Pannon pofátlanság