A Máriatövisméz alkalmas e májvédelemre? (tudásbázis)
Szia:) Én is örülök, hogy látlak! Tényleg régen találkoztunk már.
Igen, valóban van az olajban más is. Épp most nézem, hogy Máriatövis olaj, linolsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav, arachinsav, dokozánsav, linolénsav van benne. A máriatövisteában pedig csak gyógynövény.
Én szoktam szünetet tartani, de akkor rögtön emelkednek az értékeim.
Szia Irisz, rég nem találkoztunk. :-) Jó hogy írod az olaj bevételét, nem tudtam, h este kell. Evés előtt v után? Én folyamatosan szedem most, mert azt mondták a gyógynövényboltban, hogy van aki tart néha szünetet, de akik állandóan valamilyen gyógyszert szednek, azok szünet nélkül szedik a máriatövist. Nekem is sokat segített a májértékeimen, de épp a napokban gondolkodtam, h megkeresem azt a teakeveréket, amit Te írtál le egyszer régen. Csak közben tönkrement a gépem, újat kellett venni, a régi tartalmát átmentettem ugyan de azon van és még nem szántam rá időt h megkeressem. Emlékszem, írtad, h azért részesíted előnybe a teát mert azt Te forrázod le és készíted el, míg az olajban más összetevők is vannak.
Ez a Katicabogárka szerzett nekem néhány mosolygós percet....
A méregtelenítő kúrát feleslegesnek tartom, a máriatövis viszont jó. Ha teheted, akkor nézesd meg a májértékeidet most és akkor is, amikor elfogyott.
Az olajat este ajánlották bevenni.
Te jó mamám, hogy itt mi van! Néhány napig nem járok erre, és arra jövök vissza, hogy kitört az óvoda. Katicabogárkának elröppent az agya! A lapján azt írta, hogy "Én egy boldog kiegyensúlyozott édesanya vagyok 3 gyerekkel". Ebből nem sok látszik! Vagy esetleg az egyik kamaszgyereke titokban anyuka nevéről írogat...
Írisz, bocs, nem volt időm, amint tudok, küldök neked anyagot.
Jobb is:)
Úgy is csak azt írja, hogy irigy vagy,mert ő jobb mindenkinél, az irónia és cinizmus számára érthetetlen, meg minden más. Bibibi! Ő nem irigy! Bibib, ő nem önző! Bibibi, ő most pszichológiát tanul!
:D
Úgy írok ahogy akarok és ha majd nem leszel ilyen büszke megtanítalak téged is 1 s pár dologra csak dobd el a nagyképűséged mert a bőröd már zöld a kakid meg sárga lesz :PPPPPPPP
Szóval ha meggondolnád magad én itt leszek és jól fogok keresni a tudásommal :DDDDDDDDDD
Most pedig megyek mert holnap megyek egy óvodába gyerekrajzokat elemezni tudod ez lesz a vizsgám:PPPPPPP
Nekem már nem kell, ledoktoráltam.
Ingyen egy jó tanács, néha használj vesszőket a mondataidban, mert esetleg a diplomamunkádat félreértik.
Igyál egy pohár hűvös vizet, mosd meg az arcod, és nyugodj bele, tényleg nem vagyok irigy.
Írhatsz, amit akarsz, tudom kivel, és mikor kell befejezni a beszélgetést.
Váhhh, Bogárka a jóslásból még nem doktoráltál le, azt már érzékelem. Bakot lőttél velem, se irigy, se önző nem vagyok.
A hozzászólásom,inkább volt cinikus, mintsem az általad említettek.
De felőlem azt hiszel, amit éppen szeretnél hinni, de ha a gyógyítás is így megy,mint a jóslás, akkor még ne praktizálj!
Inkább irigy mint önző emberekkel barátkozom. Az önzők magukra gondolnak, az irigyek meg rám.
Bizony ez így van akkor csak foglalkozol velem továbbra is:)))))))
Bogárka fordulj orvoshoz, az üldözési mániádat kezeltetni kellene.
Számodra rossz hírem van, nincs okom irigynek lenni Rád.
Egyébként sem vagyok irigy, DE rád aztán főleg nem....nem akarlak megsérteni a miérttel.
Csak az a gond, hogy utcára nem kell dioptriás, a napszemüveg sokszor nem elég. Vagy nem jót veszek.
A tv-t már én is szinte csak hallgatom.
De soká lesz még 06. 10.-e!
Semmit nem tudok tenni ellene, szenvedek :) Vigyázok, hogy hirtelen fény ne érjen, mert az olyan, mintha beleszúrnának a szemembe, fizikailag fáj. Gondolom, a napszemüveg lenne a megoldás, csak nekem dioptriás kellene, aztán örülök, ha a rendesre jut pénz...
Szóval passz. Valaki más remélem, okosabb lesz, és ad neked tanácsot. Addig szerintem neked is marad a félhomály.
És ezen a dioptria nem segít? Nekem prograsszív lencséje van a szemüvegemnek. Biztos tudod ez mit jelent:) Én csak nem rég tudtam meg, mert kb. 2 hónapja van szemüvegem. Alul olvasok, felül nézegetek és középen dolgozok:)
A nézelődést és az olvasást tudtam, de a dolgozótér teljesen új volt számomra. Sokkal jobb így gépezni, mert nem folynak össze a betűk, nem fárad el a szemem, nem könnyezik, stb.
Lehet neked valami sötétedős szemüveg kellene, nem?
Én eddig azt hittem, hogy én vagyok a legfényérzékenyebb a világon:D Télen is napszemüveget hordok, otthon le van mindig engedve a redőny és csak kislámpák éghetnek. A TV nem zavar, mert nem nézem csak hallgatom:)
juni.10.-én megyek szemészhez, már a dioptriát is cserélni kell, szerintem.
Az is gond, hogy tv, számítógép egyfolytában kb. 10 perc, utána szünet kell.
És , ha süt a nap, lakásban is leengedett redőny. :(
Szúzmáriaidesanyám, Katica bogárka jós, és gyógyító is egyben.
Pont ide a Hoxára való, megtudja jósolni ki beteg és ki nem, ki vár babát, és kinek csak késik a menzesze.
Az én látótehetségem egyből kimutatta, önbizalomhiányban nem szenved.
Pannonhalmi májvédő tea. Van benne valami, ami fényérzékenységet okoz. Én kiütéses leszek tőle, ahol ér a nap.
Nekem is fényérzékeny a szemem, de az mástól. A pajzsmirigyemtől. A májértékeim is ettől rosszak. Amióta pm. beteg vagyok, azóta magasabbak a májértékeim. A tea rendezi. Figyelek a kajára, mert a cukrom is magas. Zsírt kell enni valamit, mert különben a zsírban oldódó vitaminokat nem tudja hasznosítani a szervezet. De azért ha küldesz anyagot, annak örülök:)
Ha egyszer lesz időm, akkor elmegyek egy teljes kivizsgálásra, de a dokim nem aggódik nagyon, mert a máriatövissel karbantarthatóak az értékeim. Ő inkább az epeműködésemre gyanakszik.
A te szemed is nagyon érzékeny a fényre?
Megmondanád, mit teszel ellene, - napszemüvegen kívül- , mrt nekem a lakásban is félhomály kell..
Ez tavaly márciusban, a hókáosz utáni első napsütéskor keződött. :))
Hogy hívják a májvédő teát, amit iszol? A fényérzékenység a szemre vagy másra vonatkozik? Mert a szemem már így is eléggé fényérzékeny...
Mondjuk a májam tökéletesen meggyógyult. Amiben nagy szerepe volt a lelkiismeretesen betartott májdiétának. Amit tudok javasolni neked is - a diétás könyvemben is szerepel, hogy az egészséges embernek is jót tesz a zsírmentes diéta. Ha akarod, küldök neked anyagot hozzá, mert ettől viszont tuti nem lesz semmi bajod, sőt... Lehet, hogy a májértékeid is rendbejönnek. Csak józan paraszti ésszel gondolkodva arra gondolnék, hogy valami nem oké a májaddal, nem működik rendesen (na ezt kell az orvosokra hagyni, hogy kiderítsék, mitől), vagyis nem tudja ellátni teljesen a méregtelenítő feladatát, vagyis kímélni kell, kevésbé terhelni. Erre jó a májdiéta. Meg kell mondanom, én nagyon élveztem, nagyon jólesett az egész szervezetemnek. Már gondolkodtam azon, hogy időszakosan újra bevezetem, csak ha nem élet-halál kérdése, sokkal nehezebb sort keríteni rá.
Megnézem már, mi az a lecitin..........
Addig nem p....k bele.:))
Az orvos által felírt tabletta, amely szintén az emelkedett májértékekre van, szintén máriatövisből készült!
Lehet, hogy vannak a tablettákban káros anyagok, ha tehetem és van rá megfelelő gyógynövény, akkor azt fogyasztok, de én kikérem a dokik véleményét is.
Valamit félreértettél! Én pont azt mondom, hogy gyógynövény vagy tabletta, de ne Katica bogárka által ajánlott lecitin!
Írisz, nem ismerek rád. Te jól tudod, hogy a tablettákban mennyi káros anyag van , a hatékony mellett.
Akkor már nem jobb a gyógynövény? :))
Ahogy gondolják a többiek!
Ha nekik az jó, hogy egy olyan kezelgeti őket, aki még le sem vizsgázot, ráadásul látatlanban, és most már egyértelműen agyatlanul, akkor megérdemlik.
Irigykedik rád a fene. Nem szeretnék agymosottként élni, mint ahogy te teszed, meg a követőid.
És ezt már nem neked írom!
Mindenki jobban jár, ha orvoshoz megy, vagy bemegy egy gyógynövényboltba és ott érdeklődik.
Ki tudja, hogy ki ez a Katica bogárka? Most regisztrált. Arról ír, hogy vizsgázgat,most jár valami gyorstalpalóra, így nem hiszem, hogy az ő szaktudása bármely témába helytálló lenne!