A macskánknak most van első bagzása. 4-7 napig tart ha vemhes lesz, És ha nem lesz az, akkor mennyi idő? (tudásbázis kérdés)
Ha jól tudom, akkor a nőstény macskáknál arra is kell figyelni, hogy ha sokszor tüzelnek és nem engedjük, hogy párosodjon akkor sajnos "elcistásodhat". Nem vagyok ebben szakértő,de amikor a cicánkat kaptuk akkor azzal a feltétellel kaptuk meg, hogy vagy pároztassuk vagy ivartalanítsuk, elkerülve ezzel hogy bármi baja legyen. A pároztatásnál döntöttünk, de ez nem túl egyszerű ha egy elkényeztetett perzsáról van szó:-) Nagyon válogatós kandúr téren. 1 évbe telt amíg elfogadta a kandúrkánkat. De végül 3 gyönyörű kis szőrgombolyag szaladgált a házban:-)
A fogamzásgátló is nagyon jó dolog és nem is drága. Csak időben kell elkezdeni adni a ciccnek. Sajnos anyukámék későn kezdték el adni, és hosszú vemhesség után életképtelen, "torzszülöttei" lettek a cicának:-(
Nem, de kb egy hónap múlva megint cicafiút akar magának.
Adja a szag és hangjelzéseket is.
Én a cicámnak, ha nem akarom, hogy kiscicánk legyen adok fogamzásgátlót.
További ajánlott fórumok:
- A cicám vemhes, milyen jelek vannak, ha már nagyon közel áll az elléshez?
- 8 hetes vemhes a kutyusom... hogyan készüljek?
- A kutya vemhességének jelei
- Eltünt két hete a vemhes cicám. Azt mondják elment szülni, majd előkerül, de én aggódom, hogy nem így lesz. Vajon elő kerül?
- Ha vemhes lenne a macskád, megtartanád a kicsiket?
- A bernáthegyi vemhességi ideje hány nap? Lehet kiskutyánk lesz...