A lakcímváltozáshoz szükséges a tulaj személyes megjelenése? (tudásbázis kérdés)
Régen akkor járt a munkanélküli, ha közös megegyezéssel jöttél el. Ha te mondtál fel, vagy ha kirúgtak, 6 hónapig nem járt.
Ezért idegződött be, hogy az a jó kilépési papír.
Most is vannak pro bono, azaz a jó ügyért dolgozó ügyvédek, de létezik valahol ingyenes jogi tanácsadás is.
De talán a munkaügyin is tudnak alap dolgokat, csak érdeklődni kell.
Igen.
Újságba való téma.
Szólnak, hogy holnap leszámolni menjetek be.
Aznap hazamentek, fel a netre mindenki, és utánanézünk, aminek csak lehet.
Akivel még aznap este tudsz beszélni, azzal kicsit összebeszélsz.
Másnap bementek leszámolni, de amikor a papírt adják, hogy írd alá, már kérdezitek is, hogy a végkielégítés benne van-e. Mert ha nincs végkielégítés, akkor nincs aláírás, szívesen dolgoztok tovább.
Eszerint utólag már tényleg nincs értelme perelni, mert a közös megegyezésbe bele kellett volna foglalni a végkielégítés mértékét, és ha ezt nem tették meg, utólag nem tarthat rá igényt a dolgozó
Ha csak egyvalaki járt volna így, akkor is sajnálnám, de így rettenetes.
Csak megsúgom, hogy létezik illetékfeljegyzási jog, ezzel a perindítás ingyenes.
Én is tudom, pedig én is falun élek.
A munkaszerződést meg jól át kell tanulmányozni. Erre is jó a net.
Amint szóba került az elbocsátás, arra is rá kell keresni azonnal. Mi jár, mi nem jár.
Attól még tudhatod a törvényeket, hogy falun élsz.
Muszáj tisztában lenni azzal, ami közvetlenül érinthet, mert senki nem áll ki melletted, ha te magad nem teszed.
De, legyél ilyen! :)
Mert az ilyeneket mint te/ti kihasználnak mindig! :(
Köszönöm mindenkinek a segitséget , hozászólást, jó tanácsokak.
Nagyon aranyosak vagytok,hogy hozzászóltatok,,
Nagyon szépen köszönöm,,
Én nem az az ember vagyok aki harcol, és elmegy biróságra, pereskedik, és a másik dolog nincs is rá anyagi fedezetünk.
Sajnos ilyennek születtem, nekem nincs más vágyam csak ismét dolgozhassak, legyen munkám.
A falusi ember eljár dolgozni, van munkája van pénze, amit a munkájáért kap, és nem tudja a törvényeket.
Mivel eddig nem volt rá szükség, mert volt egy biztos munka , megélhetés,
Amikor munkanélküliek lettünk, akkor pedig aláirtuk a közös megegyezéssel és eljöttünk.
Akkor is jár nektek végkielégítés és fizetett felmondási idő.
Fogjatok össze és menjetek bíróságra, ha a volt munkáltató nem akar fizetni! 25 év után több százezer forintról lehet szó.
Sajnos mi nem tudtuk ezeket a törvényeket, mi csak dolgoztunk keményen,
Aláirtuk a közös megegyezést és eljöttünk,
Tudjátok falun az emberek nem nagyon vannak felvilágoditva ezekről a törvényekről.
Netünk sem volt, most a keresztfiamnál vagyok onnan írok.
Igy nem nagyon tudtunk tájékozódni, ledolgoztuk a munkaidőt,volt munkánk, volt pénzünk, és sose gondoltuk volna, hogy most munkanélküliek leszünk, többen is.
Ne mondd már! Dolgozó ember vagy, és nem tudod ezeket? Mindenki tudja, vagy legalábbis utánanéz, hogy mikre jogosult, hogyan ne verjêk át, mit hogyan lehet megoldani, stb...
Ezeket köteles vagy tudni! 25 évig erről szó sem esett, nem is hallottâl róla?
Milyen jól jönne most az a pénz!
Köszönöm a sok segitséget, hétfőn megpróbálom elinditani a lakcimváltozást a Kormányablaknál.
Ha sikerül mindent elintéznem beszámolok nektek róla.
Nem tudtunk mit tenni,
Bárcsak még ma is dolgozhatnák,,
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Szavak - személyes névmásokkal!
- Szepesi Nikolett botránykönyve már megjelenéskor toplistás. Mi a te véleményed a témáról, a lányról?
- Aki szintén várja a "műhús" (sejtekből előállított) megjelenését a boltokban
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?