A "Kisszivem" megszólításról... (beszélgetős fórum)
már elnézést kérek..ha lekezel a szerelmed minek vagy együtt vele?meg ha valami nem tetszik közöld a partnereddel.néma gyereknek anyja se érti a szavát!
én használom a kicsiszivem..szivecske..édesem ,életem ,csillagom egyéb megszólításokat és nem vagyok egy full nyálas nőszemély..de ezek kellenek...már ami engem illet..én igénylem és amit igénylek azt meg is adom a másiknak is.
én az aranyomtól tudtam volna falnak menni míg nem lett komoly a dolog..most már azt is szeretem ,mert Ő mondja nekem..és tudom,hogy azért mondja ,mert szeret.
és van egy kollégám...pedig idegentől nem igazán tűröm ezeket a megnyílvánulásokat,de mikor bemegyek reggel dolgozni ez a férfi úgy köszön nekem ,hogy jó reggelt kedvesem..de azt olyan szépen tudja mondani..azt hallani kéne..és semmi másért nem köszön így..csak azért,mert kedves..egyszerűen vannak kedves férfiak..meg olyanok akik ki merik mutatni azt,amit éreznek.
bár minden kapcsolatban úgy volna,hogy tiszta szívből ,őszintén szeretnék egymást és nem kéne azon gondolkozni,mint jelen esetben,hogy a kisszívem mennyire megalázó..
nekem ez magos..az én begyepesedett gondolkodásomnak ez felfoghatatlan,mert nem mondjuk gúnyképpen,hogy drágám..meg egyebek.
Ezt hallani kell!
A hangsúly mindent elárul,de én magam is gúnyolódásra használom a "kisszívem" szót! ;)
mi ebben a ledegradáló?
ez egy normális ,tisztességes megszólítás egy olyan kapcsolatban ,ahol a felek szeretik egymást!
egy normális kapcsolatban én úgy gondolom,hogy az emberek becézgetik egymást..így is mutatván a szeretetüket.
mindenféle jött-ment embertől az ember nem tűr ilyesmit..de a szerelmétől?
és az idegenektől se azért ,mert csúnya megszólítás..hanem mert túl bizalmas...
Kicsi szívem, kicsi szám,
Jól érzi Veled magát faszán!
Te nem ribi vagy nem is tyúk,
Azok mind buta hattyúk!
Fa leszek ha fának vagy virága,
s ha Te fejsze én leszek köszörű,
Ha kell köszörülöm nyelvem is hiába,
Nem rajtad, hanem benned gyönyörű.
Minden íze életemnek,
Gátlástalan idoma.
Szólíthatlak kéjperecek?
Vagy csak szimplán csinoska?
Buja vágyam ölbe venne,
Légy vágyaink szajhája,
Nincsen párja szép kezednek,
S szeretkezzünk nadrágban! :)
Attól függ ki mondja... ha a párom, vagy egy hozzám nagyon közelálló személy, akkor aranyos... persze aranyos hangsúllyal...
Viszont idegen ember bármilyen hangsúllyal mondhatja nekem, falnak megyek... utálom amikor udvarolni próbál egy-két magát vagánynak képzelő csávó, és azzal indítanak, hogy Szia édes... Oh, őket nagyon tökön tudnám rúgni...
Ahha..értem:( tényleg bosszantó.
:D régen lehetett kapni műanyag vámpírfogat..azzal rájuk mosolyognál,zavarba jönnének,nem mernének nyuszinak hívni..
Nekem a hajamon gúnyolódtak folyton,olyan becenevet kaptam mindig,aminek a lobonchoz volt köze..engem is nagyon zavart.
Engem így is szólít sűrűn és nagyon is jól esik! :)
Semmi baj vele szerintek kedves becézés!
Pláne ahogy az ő szájából hangzik nekem!!!<3
valószínűleg nem illik hozzád:)
1 vígjátékban a pasi kis nyuszikámnak hívta a nőt,a nő meg a pasit naaagy vizilovamnak:D
Pedig a "Cicám, Cica" stb. is tud nagyon aranyos lenni...
Csak nem mindegy, hogy ki és milyen hangsúllyal ejti ki.
Szerintem nem magán a kifejezésen, hanem a hangsúlyon, a mögötte lévő érzelmeken van a lényeg.
Ha kedvesen, szeretetből mondja, akkor nem lehet semmi baj ezzel.
További ajánlott fórumok:
- Társkeresőn megszólít a párod..
- Nem mindennapi megszólitások? Legjobb kezdeményezésed?
- A srác aki tetszik nekem, ma megszólított és kérdezgetett,...
- Ugratott haverom a suliban vagy ma már tényleg nem megszólítjuk a lányokat a suliban, hanem képet küldünk a micsodánkról?
- Mi a helyes megszólítás levélben (lelkészről van szó)?