A kínai vakcinára miért lehet külön regisztrálni? (beszélgetés)
Van, akinek okoz.
Végtagfájdalom, láz, hidegrázás...
Ezt nem tudom értelmezni, ne haragudj :D
orovosokat/tanárokat/időseket pfizerrel oltanak"
Esztergályosokat , kőműveseket meg Sinofarmmal :)
Astra Zenecát nem, bár belémnyomták volna
Igen, beoltatnám magam kínaival is. Én azt mondtam bármit elfogadok. Szerintem a kritikusok beoltva, sok kínai érkezett és sokszor nehéz hozzajutni az oktasokhoz. Így könnyebb, ha lehet közvetlen jelentkezni rá.
De attól még sejtszintű védettség van.
Olyan sincs, hogy teljes védettség, csak enyhébb lesz a lefolyása a betegségnek, ha mégis elkapod. Legalábbis ezt mondják.
Lehet azért nincs oltási reakciója, mert nem is termel ellenanyagot. Elég sokan mondták már, hogy megnézették, és nulla v. kevés százalékban volt ellenanyag termelés. Persze, gondolom nem mindenkinél egyforma a reakció.
Hosszú távú tapasztalata senkinek sincs, de véleménye már mindenkinek, hiszen már a csapból is ez folyik 😊.
Itt sem kapsz egyöntetű választ.
Ez nagyon logikus magyarázat :)
Azt elmondták az elején, hogy az oltás nem akadályozza meg a megfertőződést, hanem minimálisra csökkenti az esélyét annak, hogy súlyosan megbetegszik az illető. A teljes védettség a második oltás után hetekkel alakul ki.
Ma azt mondták egy hírműsorban, hogy várhatóan 29-ig a kínait is engedélyezi a WHO.
Hogy miért promotálják? Annak semmi köze a hatékonyságához.
Mégis egyre több eü dolgozó nyilatkozik úgy, hogy többet Pfizerrel nem oltat.
Férjem megkapta mindkét Pfizert, semmilyen tünete nem volt.
Fiam keresztapja a kínait. Tünete neki sem volt. Csak rá 3 hétre elkapta a kovidot.
A kínai legalább nem okoz kellemetlen oltási reakciót, - én azt kaptam. A lányom Pfizert és megszenvedett vele nagyon. Jövő héten kapja a másodikat, de már előre retteg mi lesz.
Itt a hoxán is olvastam egy orvos anyukától, hogy ő is a kínait adatta be magának. Szóval ne félj. A betegségtől inkább félj. Voltam ősszel koronavírusos, és nem volt egy leányálom. Pedig nem is voltak nagyon erős tüneteim, és akkor még nem is létezett a most grasszáló nagyon durva mutáns, mégsem szeretném újra átélni azt, amit akkor. Nyugodtan oltasd be magad a kínaival.
Én meg kifejezetten azt kértem. Igaz, azóta kiderült, hogy a Szputnyik talán még jobb, de már nem akarok variálni. Nem egy ismerősöm megkapta a kínait, semmi baja tőle.
Látom hogy nagy az ellenkampány es mindeki a pfizert szeretne. Mondjuk en laikusként nem akarok okoskodni, de egyszerűen mar felek beadatni a kínait... hívtak, hogy megkaphatnám, nem tudom mit csinaljak.
Ha a kínait ajánlották volna fel akkor azzal oltattam volna be magam.
A technológia más, de az eredmény ugyanaz.
Sok jött a kínaiból, el akarják tolni, plusz nem sokan szeretnék azt kapni. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyikben bízik meg, plusz az egyéb szempontokat figyelembe venni.
Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie.
A kínaira minden bizonnyal azért van külön kampány, mert túl nagy mennyiségben érkezett az eddig regisztrált igényekhez képest.
Annyi információ van mar, hogy fogalmam sincs melyiket adassam be... igaz lehet, hogy a kínait nem fogadja el az EU? Nekem gyanús, hogy az orovosokat/tanárokat/időseket pfizerrel oltanak. Ti elfogadnátok bármelyiket?
További ajánlott fórumok: