A házi orvos tudja úgy is adni az egészségügyi alkalmassági papírt, hogy nem az aznapi, hanem egy régebbi dátum szerepel rajta? (tudásbázis)
Szia.
Én háziorvos mellett dolgoztam, egészen 6 hónappal ezelőttig amég szülni nem ment a főnököm.
Annyit az egészről hogy nem mindegy ien orvosi alkalmasságiról is van szó.
Ha munkahelyhez kell (kék kiskönyves) akkor oda nem kell túl sok eredmény (papír) bár azt is dokumentálni kell; de az orvossal ha jó viszonyba vagy lehet megoldja.
Ha jogosítványhoz kell az orvosi, akkor már több papír kell (pl kezelőorvostól papír, stb...), és ezeket nemcsak az orvosnak kartonon, hanem sz.gépes rendszerben külön rögzítni kell mikor ki mien papírokkal volt ill a vizsgálat eredményéről. Kiadott papír tartalmáról ill kiadás idelyéről.
Saknos az orvosok jelen e.ü rendszerben már annyira kötve vannak h naplósorszám és bno (betegségkód) kód nélkül már receptet sem adhatnak ki ha nincs rögzítve az oep rendszerében.
És sajnos ugyanígy van ez az orvosialkalmasságikkal is kapcsolatban.
Sőt, különösen szigorúan vszik, mivel az orvos vállal felelősséget a beteg iránt azzal h kiad igazolást a betegnek.
Szoval szernitem nagyon nehezen lehetne megoldani a visszadátumozást.
vagy legalábbis szerintem így kéne lennie
de tény, hogy egy csomó dolog nem úgy van, ahogy lennie kéne
Sziasztok!
A következő a kérdésem:
A házi orvos tudja úgy is adni az egészségügyi alkalmassági papírt, hogy nem az aznapi, hanem egy régebbi dátum szerepel rajta?
Tudom, hogy nem szabályos, nem is a szabályosság érdekel, hanem hogy technikailag megoldható-e.
Előre is köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Masszőr képzésbe jelentkezőknek van egészségügyi alkalmassági vizsgálat? Mi számít egészségileg, minek kell feltétlenül rendben lennie?
- Műkörmös tanfolyamhoz egészségügyi alkalmassági?
- A foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat miből áll?
- Középiskolai felvételi előtt, mit jelent az egészségügyi alkalmassági vizsga?
- Tudja vki, hogy egy cukrász alkalmassági vizsgán(szakmain és egészségügyi) mit néznek?