A foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat miből áll? (beszélgetés)
Gondolom ahhoz a szakmához van alakítva a vizsgálatok sora, amit a suliban tanulni fogsz.
Én irodában dolgozok, nekem vérnyomást mértek és a látásomat ellenőrizték. Ez utóbbi egy laza szemészeti vizsgálat, olvasni kellett apróbetűs szöveget és a szemészeti táblát. Elkérték a leleteimet más betegségekkel kapcsolatban, hogy esetleg van-e olyan, ami miatt nem tudom ellátni a munkát, akár hosszabb távon. Illetve egy általános labort és tüdőszűrőt (ezt nekem kellett fizetni) is kértek.
Ez kb. minden esetben alap. Ehhez jönnek a speciálisabb vizsgálatok, pl. eü. vagy élelmiszer ipar esetén, pl. fertőzések szűrése, stb.
Milyen suli, mit fogsz tanulni?
Értsd úgy, hogy pl. aki munkája során pl. élelmiszerrel kerül kapcsolatban, ott azokat a vizsgálatokat végzik el, hogy semmi fertőzést, hasonlót ne terjesszen.
De volt telefonközpontos kolléganőm, aki szintén mozgás korlátozottként tökéletesen el tudta látni a munkakört.
További ajánlott fórumok:
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Masszőr képzésbe jelentkezőknek van egészségügyi alkalmassági vizsgálat? Mi számít egészségileg, minek kell feltétlenül rendben lennie?
- Hasi problémával melyik orvos foglalkozik, aki részletes vizsgálatot, diagnózist ad?
- Orvosi/egészségügyi alkalmassági vizsgálat ára, ki végezheti?
- Tudja valaki hogyan zajlik az allergiavizsgálat csecsemőknél, ill. Budapesten tudnátok ajánlani orvost, aki ezzel foglalkozik?