Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A hazai gasztronómia történetéről fórum

A hazai gasztronómia történetéről (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hazai gasztronómia történetéről

2009. dec. 2. 11:30

Nagyon tetszik a cikk, örülök hogy rábukkantam, mert nagyon érdekel a gasztro-történelem. :)

Lenne pár kérdésem:

Családom egyik fele alföldi, Duna-melléki, ezért nálunk (a magyar átlaghoz képest) jelentős a halfogyasztás. Ezekről, esetleg tipikus magyar halételekről nem tudnál írni? (Mert az én tudásom kimerül a bajai, meg a tiszai halászlében, valamint a fogas pörköltben. :S)

Ezenkívül kíváncsi lennék a tipikus paraszti ételekre is, hogy azok hogyan alakultak ki, milyen alapanyagokat használtak, milyen változatosságok vannak tájegységenként...stb. Például ránk, göcsejiekre azt mondják, hogy mi nagyon tejfölösen főzünk.

És még egy dolog nagyon tetszett a cikkben: a reneszánsz lakomák. Erre is nagyon kíváncsi lennék főleg mivel Párom hagyományőrzéssel foglalkozik, bővebben XIV.-XVI. századi vívással és ezen századok szokásaival. És párszor már felmerült az ötlet a baráti társaságban, hogy összedobnánk egy reneszánsz lakomát, és nagyon hálásak lennénk bármilyen segítségért, hogy hogyan álljunk neki! :)

2008. júl. 31. 17:21

Ez nagyon érdekes.

Azt hittem eddig,hogy a pörkölt tipikus magyar étel.

2008. jún. 29. 11:03
Napjainkban nagyon sokat foglalkozunk a korszerű táplálkozással, modern konyhatechnikai módszerekkel, fogyókúrákkal.
Érdekes kicsit áttekinteni a gasztronómia hazai fejlődését.
Pici képet nyerni arról, hogy a honalapítástól napjainkig milyen hatások érték hazánkat ezen a területen.

Ugrás a teljes írásra: A hazai gasztronómia történetéről

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook