A hajam elvesztette a természetes fényét! Hogyan tehetném fényesebbé? (tudásbázis)
Sziasztok lányok!
Nos! Először is az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha belevágtok, az első 1-2 hónapban az eredmény rosszabb lesz, vagy ugyanolyan... nekem kemény tapintású, száraz érzetű volt a hajam, ezek az úgynevezett "elvonási tünetek", amíg a haj átáll a természetes anyagra, és amíg a szilikon és egyéb vegyszerek kijönnek. A termék meg nem egy nagy név, DM saját márkája, az alverde nyírfa-zsálya samponja, de többféle is van, nekem ez vált be.
De ez ne vegye el a kedveteket, nekem most két hónap után gyönyörűen csillog a hajam, könnyen fésülhető, nem zsírosodik, nem is lesz szaga pár nap után sem... ma 10 napos.. szerintem ma már azért megmosom... :D
És remélem az is mellette szól, hogy egy állat sem vakul meg, és szenved miatta... :)))))
csgybzs
Nem írnád le nekünk, hogy mit használsz?:) vagy ha ide nem, akkor privátban. Köszi
Igen, tényleg ez is jó!
Nagy kiszerelésű - 3 kg-os - Himalája fürdősót használok, persze 6 alkalomra elég, így a testápoló használatát is elfelejthetem.
A hajam is szép fényes lesz utána.
A kristálysót tegyed a fürdőkádba, és engedj rá kevés forró vizet. Várd meg, amíg a só teljesen feloldódik, majd engedd tele a fürdőkádat.
A víz hőmérsékletét állítsad be testhőmérsékletre.
Ne használj fürdőhabot, sampont, illetve szappant!!!
A fürdés időtartama legalább 30 perc legyen.
Fürdés után ne öblítsd le a testedet. Itasd le bőrödről a vizet vagy hagyd megszáradni. Pihenj fél órát.
A sófürdőknél a bőr nem szárad ki, mivel a külső szarurétegeiben megkötődik a víz.
A haj akkor veszíti el a fényét, ha valamitől károsodott, sérült a felszíne. Ilyenkor a pikkelyek nem simulnak egymásra, hanem össze-vissza állnak, esetleg hiányoznak, így a haj nem veri vissza a fényt.
Tehát először az okot kell megszüntetni: pl. sok hajvasalás, nem megfelelő vegyszeres kezelés (hajfestés, szőkítés, dauer).
Az ecetes öblítés azért jó, mert kisimítja a haj felszínét, meg visszaállítja a fejbőr savas pH-ját, ami amúgy is hasznos. :)
Jó kis regeneráló hajpakolást is megpróbálhatsz, vagy a ricinusolajat szintén pakolásként.
Én ajánlom a kókuszolajos hajpakolást, és a Cassia obovatát is. A kókuszolaj jótékony hatását biztos ismered, a Cassia obovatáról itt a leírás: (gyönyörű fényes lesz a hajad, ápolja, dúsítja, egészségessé teszi azt.)
A Cassia obovata olívazöld növényi por, melyet a növény leveleinek finom őrlésével kapnak. Illata a friss fűéhez hasonlít. Nevezik szennának, natúr/szőke hennának is, mivel a szőke és ősz hajnak aranyos csillogást kölcsönöz, sötétebb hajnál pedig gyönyörű, tartós fényt és tartást érhetünk el vele színező hatás nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?